Het fluisterboek

4

Tibby’s achterband was leeg. ‘Je gaat gewoon bij mij achterop,’ zei ik.
Tibby aarzelde. Ze liet haar schouders hangen en zag er opeens zo treurig en verslagen uit. ‘Hoeft niet, ik ga wel lopen of zo,’ zei ze. ‘Jij hebt het misschien druk.’
Ik dacht dat ze een grapje maakte. Annemarths beste vriendin Tibby woont in een romantisch kraakpand. Ze mag alles van haar ouders en ze hoeft niets. Annemarth vindt haar helemaal geweldig. Omdat Tibby het erg moeilijk heeft, doet ze alles om haar te helpen.
Maar Tibby’s hulpeloze somberheid legt een zware claim op Annemarth. Ze heeft ook nog een eigen leven! En dan wordt ze ook nog verliefd… Kan ze Tibby wat meer aan haar lot overlaten? Wat moet ze doen, als blijkt dat Tibby niet verder wil leven? Annemarth kan er niet over praten. Haar stem is van ijs. Vanille-ijs. Zelfs haar pen is van lood. Hij kan alleen maar fl uisteren. Dingen die iedereen wil weten maar die niemand wil horen. Dingen die ze opschrijft in haar fluisterboek.

Debora Zachariasse is geboren en opgegroeid in Vlissingen aan zee, waar het altijd waait. De wind bracht verhalen voor haar mee, die ze vertelde en opschreef vanaf het moment dat ze kon schrijven. Vroeger werkte ze als apotheker, maar ze besloot een carrièreswitch te maken. Tegenwoordig is ze fulltime schrijver. Debora schreef eerder verschillende jeugdboeken en een serie AVI-boeken, waarvan meer dan 75.000 exemplaren zijn verkocht.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
10 juni 2011
Uitgeverij
Moon
ISBN
9789048801534 , 9789048810482 , 9789048810321

Lezersrecensies (1)

Vriendschap

door: Rebecca 1 like
Een verhaal over vriendschap wat er ook gebeurd. Het steunen van je vriendin ook in moeilijke tijden.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic