Het geheim van de man

1

H et gaat niet goed met Victor Vennenberg. Van de ene op de andere dag keert de wereld zich tegen de eens zo bejubelde seksuoloog. Was hij jarenlang een graag geziene gast op de televisie vanwege zijn vooruitstrevende publicaties over seksualiteit, plotseling is niemand nog in hem en in het onderwerp geïnteresseerd. Voor Vennenberg, die zich met niks in zijn leven liever bezig hield dan met seks, lijkt de desinteresse van zijn omgeving de bodem onder zijn bestaan weg te slaan.
Nadat de vader van een minderjarig meisje Vennenberg van misbruik beticht, gaat het ook in zijn privé-leven snel bergafwaarts. Het gebruik van Viagra en Prozac maken hem dusdanig ongeremd dat hij zijn gezin van zich vervreemdt. Een incident op de veertigste verjaardag van zijn vrouw zorgt voor de spreekwoordelijke druppel. Hij ontvlucht huis en haard en belandt – gezocht door de politie – op straat tussen de daklozen. Gelukkig biedt de Oekraïnse vriend van zijn homoseksuele zoon uitkomst.
Ivan Wolffers schreef op zijn bekende ironische wijze een pakkend verhaal over thema’s die ook in zijn eerdere romans voorkomen: seks en zelfverzekerde mannen, die door het leven op hun vingers worden getikt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 februari 2003
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025414504
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic