Het gouden ideaal

5

Spots 1

Wie zich bewust is van de waarheid, lacht om de leugens van het gerucht.

Valencia anno 1481: De Spaanse koning Ferdinand II stelt Tomás de Torquemada aan als inquisiteur-generaal van de inquisitie. Hij zal de geschiedenis ingaan als een van de wreedste leden van deze geloofsrechtbank. Om het Vaticaan te vlijen verscheept Torquemada een lading Mariabeelden naar Rome, net voordat paus Sixtus IV overlijdt. Gemaakt van gestolen goud van de Azteken.

Valancia anno nu: Een gouden Mariabeeld vormt het hoogtepunt van de processie tijdens het schouwspel Moros y Cristianos. Ondanks de strenge beveiliging verdwijnt het beeld voor de ogen van het gelovige publiek. Dit is het vierde Mariabeeld dat binnen korte tijd gestolen. Het lukt de Spaanse politie en het bisdom niet bewijsmateriaal van deze brute diefstallen te vinden. Interpol laat de Zweedse inspecteur Lars Hölgrun en zijn Franse partner Pascal toevoegen aan het onderzoek dat geleid wordt door commissaris Pablo Riochhio. Zij ontdekken tezamen dat een van de beruchtste Spaanse misdadigers het brein achter deze diefstallen is. Hij wordt al decennia lang gezocht door het Vaticaan. Het politieteam moet een zware strijd aangaan met een gewetenloze terrorist die nergens voor terugdeinst, zelfs niet voor de Spaanse kardinaal.

De auteur Roberto Maes schreef een trilogie met in de hoofdrol Lars Hölgrun: een jonge uiterst begaafde Interpol-inspecteur, geboren in Zweden en gedetacheerd in Cannes. Als wetenschappelijk opgeleide politieman met een specialisatie in historische Europese kunstobjecten gaat hij de strijd met degenen die deze ontvreemden en voor eigen gewin misbruiken. Fans van deze auteur omschrijven Roberto Maes als de Nederlandse Dan Brown. Hij woont in de hem inspirerende en culturele stad Maastricht.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
340
Laatste editie
18 mei 2016
Uitgeverij
Nederlandse Auteurs Uitgeverij
ISBN
9789491535550


Door lezers

Thriller Club / Dan Brown-lookalikes
19 augustus 2018 28 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Voor lezers die van historische thrillers houden

door: knupke 1 like
Het gouden ideaal – Roberto Maes (Lars Hölgrun deel 1) Als er in korte tijd al vier Mariabeelden gestolen zijn besluit Interpol om Lars Hölgrun en zijn partner Pascal Pendre naar Spanje te sturen. Lars is namelijk gespecialiseerd in historische Europese kunstobjecten. Samen met commissaris...

Een aangename verrassing

door: Moon Kager 1 like
“De kleinen groeien door eendracht, de grootsten gaan ten onder door tweedracht” Het verhaal begint in 1481, met de gebeurtenissen van Tomás de Torquemada, dat ik wat moeite heb om in het boek te komen komt waarschijnlijk door mijn desinteresse in geschiedenis, is erg jammer al is dit iets...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic