Als laatste het hart

23

Na de wereldwijde economische crisis, houden Stan en Charmaine, een getrouwd stel, met moeite het hoofd boven water. Ze wonen in hun auto en verdienen lang niet genoeg om de torenhoge schulden te betalen. Ze zijn zo wanhopig, dat ze, wanneer ze een advertentie zien in de lokale krant over een ‘sociaal experiment’ in een nabijgelegen dorp, zich onmiddellijk aanmelden. Alle deelnemers leven een dubbelleven: de ene maand als gevangene, de andere maand als bewaker. In het begin lijkt alles probleemloos te verlopen. Ze hebben een eigen huis en een vaste baan. Maar wanneer Stan en Charmaine, zonder dit van elkaar te weten, een alles verslindende obsessie ontwikkelen voor het stel dat in hun huis woont als ze zelf in de gevangenis zitten, verandert het sprookje in een levensbedreigende situatie. Wantrouwen, schuld en seksuele verlangens nemen de boel over. Stan moet vrezen voor zijn leven.

Margaret Atwood schreef een angstaanjagend boek over de gevolgen die de economische crisis zou kunnen hebben voor de vrijheid van individuen. Briljant, duister en uitdagend.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
20 oktober 2015
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044628876 , 9789044629712 , 9789046312308

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 59,96 Bestel het ebook bij Libris voor 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 59,96 Bestel het ebook bij Blz. voor 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (2)

Teleurgesteld en niet uitgelezen

door: Peter
Het boek beschrijft een angstwekkend toekomstbeeld dat ontstaat na een economische crisis. Deze angst is echter nauwelijks voelbaar als je het verhaal leest en het wordt maar zelden echt spannend. De 2 hoofdpersonen blijven oppervlakkig en de overige bewoners van Isotopia lijken eerder robots dan...
ebook

pakkend scenario, weinig diepgang in personages, niet uitgelezen

door: Linpin 2 reacties 1 like
Pas nadat ik dit boek had weggelegd kwam ik erachter dat Margaret Atwood een novelleschrijfster is. Doordat ik dit niet eerder wist had ik bepaalde verwachtingen die niet zijn waargemaakt. Het scenario van dit verhaal is vergezocht, maar het onderwerp privacy- versus- controle is actueel. Omdat de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic