Het hotel aan het einde van de wereld

27

Roman vol joie de vivre in een betoverend Frans landschap

Weg met mij! Dat is Mariannes liefste wens wanneer ze zich in Parijs in de Seine stort. Maar het lot beslist anders: ze wordt gered.
Marianne, die geen woord Frans spreekt, vlucht weg van haar liefdeloze man en komt terecht in een klein dorpje in Bretagne. Daar, in het plaatselijke hotel, lijkt men haar gek genoeg al te verwachten.
Is dit hotel aan het einde van de wereld, met al die bijzondere mensen, werkelijk de plek die altijd al bedoeld is geweest voor Marianne?

Nina George (1973) is een Duitse schrijfster en woont in Hamburg. Ze brak internationaal groot door met de bestseller De boekenapotheek aan de Seine. Het hotel aan het einde van de wereld is haar tweede roman in Nederland.
www.ninageorge.de

Over De boekenapotheek aan de Seine:
'Vol filosofische wijsheden en observaties. Prachtig. Ik ga iedereen met dit boek op vakantie sturen.' Riekje Berndsen, Boekhandel Polman

'Wat boeken, met als rode draad een dagboek, kunnen betekenen!' Marijke Maarse, Boekhandel Broekhuis

'De ideale zomerroman!' Rheinische Post

Verschenen in
Genre
Chicklit , Romantiek
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
14 juni 2017
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024567270 , 9789024567287 , 9789036432191
Bestel dit boek vanaf  €43,00 bij

bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders
Bestel dit ebook voor  €7,99 bij

bestellen

Of vind de goedkoopste ebookaanbiederStreaming lezen of luisteren (met een abonnement)

Advertentie
ereader

Hebban recensie

    Jacky Overmeen Hebban Recensent

Een zomerse leestip

door Jacky Overmeen op 10-06-2015

Voor Nina George was het als jong meisje al een avontuur om met oudere mensen te praten: 'Er zat leven in! Duizenden uren van leven, gedachten, dromen en kennis.' De Hamburgse auteur voelt zich nauw verbonden met oudere mensen. Soms nog meer dan met zichzelf. In haar roman Het hotel aan het einde van de wereld staat een dame van zestig jaar centraal, die zichzelf een beetje kwijt is geraakt.  

...


Lezersrecensies (3)

Feel-good vol gevoel, menselijk inzicht en een goede dosis humor

door: José R. 1 like
Marianne is 60 jaar en zit al 41 jaar opgesloten in een verstikkend huwelijk als tijdens een reisje naar Parijs de emmer overloopt. Het is genoeg geweest en ze besluit van de Pont Neuf te springen om haar leven te beëindigen. Maar, ze wordt gered en naar het ziekenhuis overgebracht. Als ze daar de...

Prachtig verhaal

door: Jacqueline lievens 1 like
Hoewel het boek somber begint met de hoofdpersoon die een einde aan haar leven wil maken ontrolt het boek zich tot een prachtig feel good verhaal. De personages zijn krachtig neergezet en de beschrijving van het bretoense dorp is levensecht. Mooie opvolger van De boekenapotheek aan de Seine.

Liefdesverhaal

door: fanyella 1 like
Een verhaal over de liefde en het leven. De hoofdpersoon wil dood en leert in boek weer te houden van het leven en zichzelf. Tegelijkertijd maakt de lezer kennis met het Bretonse plaatsje Kerdruc en zijn kleurrijke inwoners. Het boek leest fijn en bevat Bretonse legenden en geschiedenis. Alleen het...