Het hotel aan het einde van de wereld

39

Top25's 1

Roman vol joie de vivre in een betoverend Frans landschap

Weg met mij! Dat is Mariannes liefste wens wanneer ze zich in Parijs in de Seine stort. Maar het lot beslist anders: ze wordt gered.
Marianne, die geen woord Frans spreekt, vlucht weg van haar liefdeloze man en komt terecht in een klein dorpje in Bretagne. Daar, in het plaatselijke hotel, lijkt men haar gek genoeg al te verwachten.
Is dit hotel aan het einde van de wereld, met al die bijzondere mensen, werkelijk de plek die altijd al bedoeld is geweest voor Marianne?

Nina George (1973) is een Duitse schrijfster en woont in Hamburg. Ze brak internationaal groot door met de bestseller De boekenapotheek aan de Seine. Het hotel aan het einde van de wereld is haar tweede roman in Nederland.
www.ninageorge.de

Over De boekenapotheek aan de Seine:
'Vol filosofische wijsheden en observaties. Prachtig. Ik ga iedereen met dit boek op vakantie sturen.' Riekje Berndsen, Boekhandel Polman

'Wat boeken, met als rode draad een dagboek, kunnen betekenen!' Marijke Maarse, Boekhandel Broekhuis

'De ideale zomerroman!' Rheinische Post

Verschenen in
Genre
Feelgood , Romantiek
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
22 november 2018
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024567270 , 9789024567287 , 9789036432191 , 9789021022413 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Een zomerse leestip

door Jacky Overmeen op 10-06-2015

Voor Nina George was het als jong meisje al een avontuur om met oudere mensen te praten: 'Er zat leven in! Duizenden uren van leven, gedachten, dromen en kennis.' De Hamburgse auteur voelt zich nauw verbonden met oudere mensen. Soms nog meer dan met zichzelf. In haar roman Het hotel aan het einde van de wereld staat een dame van zestig jaar centraal, die zichzelf een beetje kwijt is geraakt.  

...


Lezersrecensies (4)

Saai en ongeloofwaardig

door: weaverannie 1 like
Wat een saai en ongeloofwaardig boek. Even overwoog ik maar één ster toe te kennen, maar de beschrijvingen van het Bretonse landschap zorgden ervoor, dat het er toch een geflatteerd tweetal werd. Het verhaal over de Duitse mevrouw, die jarenlang samenleefde met haar harteloze echtgenoot en...

Feel-good vol gevoel, menselijk inzicht en een goede dosis humor

door: José R. 1 like
Marianne is 60 jaar en zit al 41 jaar opgesloten in een verstikkend huwelijk als tijdens een reisje naar Parijs de emmer overloopt. Het is genoeg geweest en ze besluit van de Pont Neuf te springen om haar leven te beëindigen. Maar, ze wordt gered en naar het ziekenhuis overgebracht. Als ze daar de...

Prachtig verhaal

door: Jacqueline lievens 1 like
Hoewel het boek somber begint met de hoofdpersoon die een einde aan haar leven wil maken ontrolt het boek zich tot een prachtig feel good verhaal. De personages zijn krachtig neergezet en de beschrijving van het bretoense dorp is levensecht. Mooie opvolger van De boekenapotheek aan de Seine.

Liefdesverhaal

door: fanyella 1 like
Een verhaal over de liefde en het leven. De hoofdpersoon wil dood en leert in boek weer te houden van het leven en zichzelf. Tegelijkertijd maakt de lezer kennis met het Bretonse plaatsje Kerdruc en zijn kleurrijke inwoners. Het boek leest fijn en bevat Bretonse legenden en geschiedenis. Alleen het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic