Het Ibrahim-comité

3

In een afgelegen abdij in Duitsland ontmoeten de kopstukken van alle religies van de christelijke traditie elkaar. Ze vormen het Ibrahim-comité dat twee keer per jaar in de grootste geheimhouding beraadslaagt over de dreigende beschavingsoorlog tussen de islam en het christendom. Alle aanwezigen hebben trouw gezworen aan de regels van het genootschap. Ontrouw wordt onverbiddelijk met de doodstraf betaald.

Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen slaagt journalist Harry Witters er in om de abdij binnen te dringen. Hij was tot voor enkele maanden een onbetekenende redacteur bij een advertentieblad, nu gaat een wereld van intriges, moord en hypocrisie voor hem open. Wat wil de Vaticaanse geheime dienst van hem? Welke rol speelt de vriendin van zijn overleden vader? Is paus Romanus wel die Heilige Vader? De waarheid is onthutsend. Maar kan hij die waarheid publi¬ceren? Als de westerse wereld verneemt wat Harry Witters weet, dreigt de ondergang.

Het Ibrahim-comité is een spionageroman waarin de auteur de grenzen tussen journalistiek en politiek aftast. Een opmerkelijk debuut geschreven door een ervaren journalist.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
13 februari 2010
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089240927
Advertentie

Hebban recensie

Iedereen spion

door Eric Diepvens op 25-05-2010

De Vlaming Koen Verstraeten werkt al jaren als journalist voor de krant Gazet van Antwerpen en woont al drie decennia in Nederland. Met Het Ibrahim comité maakt hij zijn intrede in de wereld van het spannende boek.
Nadat autojournalist Harry Witters door de Vaticaanse geheime dienst wordt gerecruteerd, klimt hij, met de ene na de andere primeur, snel hoger op de ladder van invloedrijke...

Lezersrecensies (1)

door: Annetje 1 like
Het Ibrahim-comité was voor mij een verrassing in de positieve zin. Alleen het einde is misschien wat vergezocht, waardoor het ongeloofwaardig over kwam. Het leuke aan het boek is dat er ook veel over de nog steeds huidige actualiteit gaat.
Het is wel een boek waar je heel goed moet bijhouden wie...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic