Het kartel

27

Artikelen 1

Mexico, het afgelopen decennium. Drugskartels verscheuren het land. Journalisten, politici en agenten staan voor een keuze: elke dag in doodsangst leven of je ziel verkopen aan de kartels. Sadistische moordpartijen, corruptie en The War on Drugs zijn voor miljoenen inwoners dagelijkse kost.

Tegen deze achtergrond speelt Het kartel zich af. Adán Barrera, leider van het El Federación-kartel, ontsnapt op spectaculaire wijze uit de gevangenis om zijn imperium weer op te bouwen. Er ontstaat een bloedstollend kat-en-muis-spel tussen hem en DEA-agent Art Keller, met wie hij een verleden heeft.

Winslow heeft bijna tien jaar lang onderzoek gedaan naar de werkwijze en ontstaansgeschiedenis van de kartels, waardoor hij op onnavolgbare wijze feiten en fictie weet te mengen. De gebeurtenissen in zijn roman komen dan ook vaak akelig dicht bij de werkelijkheid: slechts twee weken na de verschijning van Het kartel in de Verenigde Staten ontsnapte de beruchte leider van het Sinaloakartel, Joaquín 'El Chapo' Guzmán - naar wie Winslow Adán Barrera modelleerde - op Hollywoodachtige wijze via een tunnel uit de zwaarbewaakte Altiplano-gevangenis.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
29 maart 2016
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789048831548 , 9789048831555


Artikelen over Het kartel

  Meer artikelen

Hebban recensie

    Edwin Lommers Hebban Recensent

Gruwelijkheden troef in spannende factionthriller

door Edwin Lommers op 17-07-2016

Het kartel gaat over de langstdurende oorlog waar Amerika bij betrokken is, de Mexicaanse drugsoorlog, en is grotendeels gebaseerd op waargebeurde feiten. Tegen deze achtergrond leren we Adán Barrera en Art Keller kennen. Barrera is de leider van een groot drugskartel, Keller staat aan de andere kant van de strijd als DEA-agent. Het kartel beschrijft een waar kat-en-muisspel, waarbij niemand aan...


Lezersrecensies (1)

The War on Drugs

door: Dazzle 1 like
Ruim tien jaar deed de Amerikaanse auteur Don Winslow onderzoek naar de feiten op en rond de Mexicaanse drugskartels met als resultaat dit lijvige (700 pagina's) werk wat ook nog eens door Ridley Scott verfilmd zal worden met in één van de hoofdrollen Leonardo DiCaprio. Hoewel Winslow zelf...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic