Het Pompoenenboekje

0

Sonja Edelaar
Het Pompoenenboekje
Smakelijke, gezonde en vegetarische recepten voor een evenwichtige maaltijd
Pompoenen zijn hot: de kooktrend voor 2008!
omvang: 124 blz.
formaat: 16 x 21,5 mm
bindwijze: ingenaaid

ISBN: 978 90 6378 733 2

Het hele boekje is full-colour en voorzien van talrijke foto's.

Het Pompoenenboekje bestaat uit 40 vegetarische recepten, die gemakkelijk te bereiden zijn. Dit zijn (maaltijd)soepen, voorgerechten/hoofdgerechten, bijgerechten, nagerechten en diverse hartige of zoete (feestelijke) hapjes en taarten.
Alle recepten worden uitgebreid beschreven, zodat ook een beginnende kok er mee uit de voeten kan.
De ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Sommige producten zijn voornamelijk in de 'natuurvoedingswinkel' verkrijgbaar (bijv. ahornsiroop, kruidenzout, wijnsteenpoeder, etc.) en worden in meerdere recepten gebruikt, waardoor er niet steeds nieuwe ingrediënten nodig zijn (die daarna in de kast blijven staan!). Er wordt (bijna) geen suiker gebruikt; in de zoete gerechten wordt gewerkt met ahornsiroop of fructose (tussen haakjes wordt suiker als alternatief geboden).
Alle recepten gaan uit van 4 personen en van 200 gram groenten per persoon. De ingrediënten worden per recept in volgorde van gebruik vermeld, behalve de pompoen, deze staat altijd bovenaan, (in het recept worden de hoeveelheden herhaald. De uitleg van de recepten is ingedeeld in hoofdstukjes, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden hoe ver je met de voorbereiding bent. Van elk recept wordt vermeld hoe lang de voorbereidingstijd is en welke keukengereedschappen je nodig hebt. Bij elk recept wordt aangegeven wat je erbij zou kunnen eten (Tips).
Alle recepten zijn door de auteur zorgvuldig geproefd.
Eet smakelijk - en gezond!
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
31 oktober 2007
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063787332

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic