Het spijtvrouwtje

0

â Ze is niet jaloers of zo. Dat niet. Maar als hij weg is, kan zij toch ook gewoon genieten? Met een vriendin of een bevriend stelâ ¦ Niet naar een feest hoor. Ze is tenslotte al van middelbare leeftijd. Maar gewoon thuis. Wat drinken, kletsen, beetje lol?â Zo begint het titelverhaal.

Tijdens zijn reizen ontmoet Arjan Mulder telkens weer mensen die net even anders zijn dan ze bij de eerste vluchtige aanblik leken. In de bundel â Het spijtvrouwtjeâ ontmoeten we achtentwintig van deze anonieme mannetjes en vrouwtjes die plotseling een herkenbaar gezicht krijgen. Door ze even helemaal uit te vergroten. Daarna verdwijnen ze weer in de anonimiteit. Grappig of aandoenlijk, herkenbaar en toch onverwacht. Korte ontmoetingen en snelle observaties die steevast leiden tot een glimlach van herkenning.

Arjan Mulder (1958) schrijft als reisjournalist al jaren over stoere natuur, goede wijnen en aangename spaâ s. Met oog voor het bijzondere in het ogenschijnlijk alledaagse, ziet hij tijdens zijn reizen vaak bijzondere mensen. En het zijn die mensen die elke reis het meest de moeite waard maken. In â Het spijtvrouwtjeâ geeft hij ze hun welverdiende podium.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Aantal pagina’s
64
Laatste editie
18 november 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402126211 , 9789402125535
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic