Advertentie
Het wapen van Sjeng

Het wapen van Sjeng

7
Rank 958 Gelezen 8 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 19 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Gespot 1   Topics 0
Pepijn Lanen, of Faberyayo, is bekend van De Jeugd van Tegenwoordig en Le Le en zijn meesterlijke originele boeken ‘Sjeumig’ en ‘Naamloos’ en de graphic novel ‘Hotel Dorado’.

In ‘Het wapen van Sjeng’ beschrijft Pepijn Lanen de surrealistische reis van de eersteklas flierefluiter Chef, die op zoek is naar de Blauwe Ridder, een mythisch figuur die naar eigen zeggen de wereld van HEN wil vernietigen. Samen met Anton, zijn gids met een wespenaccent, volgt hij de geheimzinnige kaarten die leiden naar het minuscule kruisje op de Trans-Atlantische vlakte. Naarmate hun reis op zeepaardjes vordert en ze de Verzonken Stad naderen, wordt duidelijk dat de relatie tussen Chef en de Blauwe Ridder complexer is dan in eerste instantie leek. En welke rol speelt HEN, de man-vrouwidentiteit die ooit zijn ouders is geweest, en die nu de wereld domineert?

‘Het wapen van Sjeng’ is een wervelend verhaal vol adrenaline, familierelaties en wraakgevoelens, waarin verraad en de totaalvernietiging van de wereld constant als een gevaar aan de horizon dreigen.

Pepijn Lanen (Utrecht, 1982) ook bekend als Faberyayo, is rapper en tekstschrijver van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Le Le. ‘Het wapen van Sjeng’ is weer een ambitieuze stap in zijn originele oeuvre.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
06 mei 2019
ISBN
9789026343797 , 9789026343803
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 6,49
E-book prijsvergelijker

Hebban recensie

    Marvin O. Hebban Recensent

Niet in een hokje te stoppen

door Marvin O. op 04-07-2019

Chef en Anton zijn op zoek naar de Blauwe Ridder. Het begon met enkele mysterieuze landkaarten die onder Chefs hotelkamerdeur werden geschoven. Hij vond in Anton, die praat met een wespenaccent, een gids en knecht, en samen zoeken ze hun weg naar de Verzonken Stad, voor het te laat is en de Blauwe Ridder de wereld vernietigt. De zoektocht verloopt chaotisch, kolderiek en allesbehalve volgens het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook