Hoogachtend, dikke Freddy

4

Spots 1
Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, leeft aan de zelfkant. Hij fulmineert, reclameert, corrigeert en filosofeert in brieven aan 'de leiders van dit land'. Elke brief is een aanklacht tegen de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten treffen in hun dagelijkse geploeter. Dikke Freddy schrijft vanuit de buik, zijn humor is scherp, zijn blik op de samenleving meedogenloos.

Romanschrijver en theatermaker Erik Vlaminck kent veel Dikke Freddy's. Hij was van 1984 tot 1994 projectleider en straathoekwerker in de thuislozenzorg. Dat zorgde voor een band voor het leven en is tot op vandaag een bron van inspiratie.

De neerslag daarvan, Brieven van Dikke Freddy, is sinds 1993 een column in ALERT, tijdschrift voor sociaal werk en politiek. Uit die brieven werd voorgelezen op tal van congressen, colloquia en literaire podia. Dikke Freddy slaagde er meer dan eens in om de besluitvorming van beleidsmakers te beïnvloeden. Bovendien heeft hij altijd de lachers op zijn hand. Hoogachtend, Dikke Freddy is een selectie uit 20 jaar Brieven van Dikke Freddy (1993-2013).
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
11 mei 2013
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461311436


Door lezers

Villa Nathalie / Hebban Reading Challenge - november
01 december 2016 2 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic