Hot Kid

10

Carl Webster is een beleefde jonge kerel met respect voor zijn superieuren. Daarbij is hij een uitzonderlijk scherpschutter. Carl is één van de coolste dienders die in de roerige jaren dertig jacht maakt op notoire criminelen. Ondanks zijn leeftijd - eenentwintig jaar - is hij hard op weg een van de beroemdste U.S. Marhals in Amerika te worden. Zelfs de beruchte bankovervaller Emmet Long bleek de mindere van dit jonge talent. Carl zit Jack Belmont, de zoon van een olie-magnaat die ervan droomt publieke vijand nummer een te worden, op de hielen. True Detective-journalist Tony Antonelli volgt beiden op de voet en zorgt voor sensationele primeurs vol bloedmooie vrouwen, pistolen en spanning.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Hot Kid
Serie
Carl Webster (1)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
D. de Heer
Laatste editie
30 november 2006
Uitgeverij
FMB Uitgevers
ISBN
9789049970239
Advertentie

Hebban recensie

Memorabel

door Gerd Boeren op 24-01-2007

Elmore Leonard wordt dit jaar tweeëntachtig. De man was een voorbeeld voor schrijvers als Pelecanos, Connelly en Lehane, intussen zelf gerespecteerde vijftigers. Hot Kid is zijn veertigste boek en het wordt alom geprezen als een nieuw topwerk van de meester van de spitse dialogen, de droge humor en de onvervalste actie.
Hot Kid speelt zich af in de jaren dertig in de staat Oklahoma. Het is de...

Lezersrecensies (1)

Vermakelijk boek, maar geen heel hoogstaand literair verhaal

door: Christian Deterink 1 like
Geheel in Leonard’s stijl is het een sappig, niet al te moeilijk geschreven misdaadverhaal, dat erg gemakkelijk weg leest. Ik moet zeggen dat ik niet ben verveeld. Het verhaal richt zich op de U.S. Marshall Carl Webster en de misdadiger Jack Belmont. De eerstgenoemde is een bekwame maar ook...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic