IERSE SEIZOENEN

0

"Steeds meer mensen vallen voor de charme, zuiverheid, eerlijkheid en rust van het Ierse landschap en zijn bewoners. In het Zuid-Ierse plaatsje Shanagarry is onder de naam Ballymaloe een bedrijf gevestigd dat een hotel-restaurant, een kookschool, twee winkels, een galerie en enige tuinen en landerijen omvat. Dit bedrijf wordt gerund door de sympathieke quakerfamilie Allen, en schoondochter Darina is er sinds 1983 de absolute spilfiguur.
Dit inspirerende boek doet op een bijzonder aanstekelijke manier verslag van Darina’s verrichtingen in en rond de hoog aangeschreven Ballymaloe Cookery School. Van seizoen tot seizoen – beginnend bij de lente – krijgt de lezer meer dan 125 gerechten voorgeschoteld, waarin de overvloedige oogst van het lokale platteland weerspiegeld wordt.
De eerlijke, simpele gerechten in Ierse seizoenen zijn net zo verrukkelijk als ze er op de foto’s uitzien. De roem van Ballymaloe én van Darina’s kookcursussen op de Ierse televisie creëerden een landelijke herwaardering van eerlijke voeding en zorgen voor een ware opleving van de Ierse keuken."
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
20 augustus 1998
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020933796

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic