In dienst voor Napoleons Europese droom

0

Om zijn Europese droom te realiseren riep Napoleon miljoenen jongemannen onder de wapenen. Veel van deze dienstplichtigen vochten daadwerkelijk als soldaat voor de Franse keizer, anderen probeerde de dienstplicht te ontduiken, maar niemand kon zijn oude leven voortzetten.
Wat gebeurde er met deze jongens die hun veilige thuis moesten verruilen voor de onzekerheid en de verschrikkingen van de oorlog? Hoe leefden z, hoe zat het met hun geloof, hun seksualtiteit, hun werk? Hoe vermaakten ze zicht voor ze tot de dienstplicht geroepen werden? Hoe verging het de verwanten en buren die achterbleven?
Op grond van minutieus archiefonderzoek brengt Welten niet alleen leven van honderden Napoleonistische soldaten van dag tot dag in kaart, maar ook de samenleving waaruit zij kwamen. Levensecht, gedetailleerd en waarheidsgetrouw. Het vuistdikke boek is geïllustreerd met ongeveer 150 illustraties, waarvan 100 in kleur. Een behoorlijk aantal van deze illustraties is nooit eerder gepubliceerd.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
751
Laatste editie
10 februari 2016
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058264992
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic