In Krabbengang

10

Een journalist beschrijft een beslissende gebeurtenis uit het leven van zijn moeder. Zij overleefde ternauwernood een scheepsramp op de Oostzee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn verhaal begint op 4 februari 1936 met de moord op nazi-voorman Gustloff. De joodse dader hoopt daarmee verzet op te roepen, maar de nazi's maken van Gustloff een martelaar en noemen een schip naar hem. Op 30 januari 1945 vaart dit schip, overladen met tienduizend mensen, de haven van Gotenhafen uit. Diezelfde nacht wordt het schip door een onderzeeër van de Russische marine tot zinken gebracht en vindt de grootste scheepsramp uit de geschiedenis plaats.

In Krabbengang stelt op moedige wijze een episode uit de Duitse geschiedenis aan de orde die te lang onbesproken is gebleven.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan Gielkens
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029071673 , 9789029074346

Lees verder

Lezersrecensies (1)

Scheepsramp

door: Dirk 1 like
Vertelt het verhaal over de grootste scheepsramp uit de geschiedenis waarin een Russische duikboot tijdens de tweede wereldoorlog een groot passagiersschip torpedeert. Zoals de Russen beweerden waren er ook Duitse militairen aan boord. Eén overlevende zwangere vrouw vertelt het verhaal vanuit haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic