Isaac Asimov's Utopia

,

3

Het klimaat op Inferno is onstabiel en nu de wetenschapper Davio Lentral een nieuwe komeet heeft ontdekt, is ergens op topniveau een gewaagd idee ontstaan. Zou het, zo vraagt men zich daar af, mogelijk zijn het klimaat te reguleren door de komeet op Inferno te laten inslaan? De IJzerkoppen zijn, zoals altijd, natuurlijk tegen, uit principe.
Prospero, de eigenmachtig benoemde leider van de Nieuwetijdrobots die het liefst alle mensen uit de weg zou ruimen, dreigt door alle verwikkelingen behoorlijk door te slaan. Caliban heeft zijn handen vol om Prosper's temperamentvolle aandriften te beteugelen. Alsof dat nog niet voldoende is, staat de voormalige commissaris Alvar Kresh, nu gouverneur, voor de taak moederziel alleen een besluit omtrent de komeet te nemen. Een vervelende bijkomstigheid is namelijk dat de komeet waarschijnlijk terecht zal komen op de geheimzinnige robotstad Walhalla. En dat zou een regelrechte ramp zijn.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Utopia
Serie
SF 336. Caliban (3)
Genre
Thrillers & Spanning , Sciencefiction & Fantasy
Vertaald door
Maarten Meeuwes
Aantal pagina’s
334
Laatste editie
01 januari 1999
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029051859
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Schittterende afsluiting van een Trilogie

door: Ger van der Pluijm 2 likes
Schitterend boek, een voortbouwen op de boeken van Isaac Asimov. Net als Roger MacBride Allen, ben ik een enorme fan van de helaas overleden science fiction schrijver Isaac Asimov. Voordat ik deze trilogie las, dacht ik dat ze door Isaac geschreven waren, de omslag van de boeken zijn misleidend....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic