Kaas (beeldroman)

,

14

Lijsten 1 Spots 2

Kaas, is het verhaal van de eenvoudige Antwerpse kantoorbediende Frans Laarmans die van de ene dag op de andere besluit een agentschap in Edammer kazen te beginnen - niet uit financiele nood maar om enkele sporten te stijgen op de sociale ladder - is misschien wel Elsschots populairste roman. Dick Matena maakte er een prachtige beeldroman van. Net als zijn bewerkingen van Reves De avonden en Wolkers' Kort Amerikaans, die juichend werden ontvangen, bevat Kaas de integrale tekst van de roman. Zeer overtuigend heeft Matena de sfeer van het boek en het Antwerpen van die tijd uitgebeeld in schitterende tekeningen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
283
Laatste editie
19 februari 2008
Uitgeverij
Athenaeum-Polak & Van Gennep
ISBN
9789025363390


Door lezers

Literatuur Club / Nog meer literaire beeldverhalen, nu mét beelden
06 juli 2018 36 reacties
Literatuur Club / Beeldverhalen en de Literatuurclub ...
01 juli 2018 7 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Mijn eerste graphic novel

door: Marlies72 2 reacties 1 like
Door de reading challenge voor het eerst in contact gekomen met een beeldroman. Vroeger al veel Suske en Wiske gelezen dus de stap naar dit genre was niet moeilijk. Ooit al de normale versie van Kaas gelezen en die beviel mij toen wel maar een beeldroman is misschien wel intenser de sfeer door de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic