Kwelgeest

, ,

6

Welke kwade krachten beheersen de vakgroep Westerse antropologie in Leiden? In korte tijd vallen er meerdere doden. Is het de geest van Uilenspiegel die rondwaart? De middeleeuwse plaaggeest zorgt in elk geval voor haat en nijd tussen een aantal wetenschappers die zich met hem bezighouden.

Is het hebzucht? De Duitse onderzoeker Waldemar Isfeld heeft een unieke oude Uilenspiegel-druk in zijn bezit die hij aan niemand wil laten zien. De Nederlandse docent Job Deerlijk raakt gefrustreerd en geobsedeerd door die houding.

Maar dan doet hij nota bene zélf een merkwaardige vondst in de oude tennisclub Providentia. Slim Bensoussan, Jobs assistent, bijt zich vast in de materie, en ontdekt onvermoede verbanden tussen Uilenspiegel, de tennisgeschiedenis en het Nederlandse koningshuis.

Is er een schuldige aan te wijzen voor al die doden? Of? is de Westerse antropologie bezig zichzelf uit te roeien?

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029566650 , 9789029568661
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Hedendaagse Uilenspiegels

door: 6858vogel 1 like
"Kwelgeest" (2008) wordt op de kaft een ‘roman’ genoemd. Wie het duo Kisling en Verhuyck kent, weet dat onder die aanduiding een bijzondere soort literaire thriller schuilgaat. Bijzonder, omdat hun thrillers – "Het leugenverhaal" (2007), "De duim van Alva" (2010) en "Zwarte kant" (2012) –...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic