Leila, het begin

13

Artikelen 1 Spots 1

Na duizend jaar dreigt de aarde opnieuw aan het Kwaad ten onder te gaan. De enige die het tij kan keren, is Leila. Zij is de nieuwe Hogepriesteres, maar heeft haar Gaven nog niet heeft ontwikkeld. Hiervoor moet zij zo snel mogelijk de Elfenkoningin Dania zien te bereiken.

Leila wordt op haar tocht begeleid door de magische kat Tess en de moordenaar Orvan. Valiant, de broer van Dania, gaat vanuit het Elfenrijk samen met vertegenwoordigers van Gnomen en Trollen op pad om Leila te vinden en op haar tocht bij te staan.

Gesteund door Suru, de God van het Vuur, en de Profeet Zorc met zijn horde Gwargs, doet de godin van het Kwaad er intussen alles aan te voorkomen dat de Leila de Elfenkoningin zal bereiken.

In het eerste deel van de epische serie De Afgrond volgen we moordenaar Orvan en het meisje Leila, de Profeet Zorc met zijn Gwargs en de groep Valiant op hun afzonderlijke reizen. Bovendien mengen de goden en de Sneeuwdraken zich steeds meer in de onvermijdelijke strijd tussen Goed en Kwaad.

* * *

Van Rolf Österberg (pseudoniem) verscheen in 2014 bij CPR, De Al-Qaedaconnectie, een spannende thriller in twee delen over terrorisme en de pogingen tot bestrijding ervan. De thrillers die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft.

Rolfs schrijft echter het liefst fantasy. Hij hoopt met De Afgrond, boek 1 - Leila, het begin, het eerste deel van een cyclus die meerdere boeken in beslag zal nemen (eerder uitgebracht onder een ander pseudoniem), de lezer net zo te kunnen overtuigen als met De Al-Qaedaconnectie.

De Afgrond is zowel geschikt voor young adults als voor een volwassen lezerspubliek.

Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
560
Laatste editie
05 december 2014
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789491300301 , 9789491300431


Artikelen over Leila, het begin

Winnaars van Leila, het begin
23 februari 2015 1 like
  Meer artikelen


Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Scifi/Fantasy en de challenge 1: Winterse sferen
17 januari 2018 12 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 7,50
Bestel het ebook bij Blz. voor 7,50
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Sarah de Waard Hebban Recensent

High fantasy volgens het Tolkien-model, maar zonder spanning of diepte

door Sarah de Waard op 04-03-2015

(Rolf Österberg is het pseudoniem van een Zweeds-Nederlandse schrijver die anoniem wil blijven. Hij heeft eerder (in twee delen) de thriller De Al-Qaedaconnectie gepubliceerd, waarop een vervolg (Het Al-Quaedavirus) in de pijplijn zit. De Afgrond is zijn eerste fantasy-serie en is eerder als e-boek verschenen onder het pseudoniem Katarina Magnell.)    

Als haar burchtheer besluit dat ze een goed...


Lezersrecensies (4)

Saai, kinderachtig en slaapverwekkend

door: Eric Herni 3 reacties 20 likes
Soms gaan tijdens het lezen van een boek je gedachten ergens anders heen. Doorgaans geen goed teken. Meestal een signaal dat het desbetreffende boek niet echt weet te boeien. Na een aantal hoofdstukken van “Leila, Het begin” kon ik het niet helpen om met enig verdriet te denken aan de bomen die...

Fantasy WannaBe

door: Claudia Verleg 2 likes
Dit boek gaat over Leila, een meisje dat bevriend raakt met een kat Tess als haar moeder plotseling verdwijnt. Om te ontsnappen van het Kwaad dat de wereld dreigt over te nemen, besluit Leila te vluchten. Tijdens haar reis raakt ze bevriend met huurmoordenaar Orvan. Ook leert ze onderweg dat zij...

Red ze het of red ze het niet

door: Bellefleur 1 like
Genoten heb ik van dit boek..... Natuurlijk geen Robin Hobb of iets in die lijn. Maar een onderhoudend verhaal, niet al te lange "hoofdstukken" die voor mij dus goed te volgen waren. Heb het ook over een langere periode gelezen. De hoofdpersonage Leila, is na 1000 jaar, als Hoog priesteres geboren....

Fantasy met actie

door: Hans Buurman 1 like
Een fantasy verhaal waarvan dit het eerste deel is. Veel actie, een overzichtelijk aantal karakters en een goede beschrijving van de wereld waar het verhaal zich afspeelt. Met veel plezier gelezen en ik kijk uit naar het tweede deel.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic