Libertus 3 de gezant van commodus

3

Libertus is een vrijgemaakte slaaf van Keltische afkomst, die leeft in de tweede eeuw van onze jaartelling. In die tijd is het Romeinse rijk reusachtig groot geworden en ook in Engeland hebben de Romeinen de touwtjes stevig in handen. Libertus is mozaïekmaker in Glevum (het huidige Gloucester) en leeft van de opdrachten die rijke Romeinen hem geven. Doordat hij daarnaast aanleg heeft voor het oplossen van misdaden doet zijn beschermheer Marcus Septimus regelmatig een beroep op zijn talent als onderzoeker.  
Perennis Felix, de gezant van keizer Commodus, is in de stad gearriveerd en dat belooft niet veel goeds. Ter ere van de hoge gast wordt een banket georganiseerd waarbij geen enkele hoge Romeinse burger durft weg te blijven, maar als de gezant tijdens het feest sterft zijn alle aanwezigen verdacht. Libertus beseft dat het van het grootste belang is vast te stellen wat er precies gebeurd is, want als zijn beschermheer de schuld krijgt komt ook zijn eigen bestaan ernstig in gevaar!
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Kees van Weele
Laatste editie
02 november 2006
Uitgeverij
Uitgeverij De Leeskamer
ISBN
9789086060054

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Romeins drama

door Marco Books op 30-01-2007

Met haar derde detectiveroman over de mozaïekmaker Libertus zet Rosemary Rowe al op de eerste pagina de toon als de gezant van de Romeinse keizer de stad Glevum (Gloucester) bereikt. De gezant heeft het lijk van een heraut op sleeptouw genomen. Hij heeft de man gedood omdat die hem niet beviel. Met dit incident wordt Libertus op vernederende wijze geconfronteerd. Het kan dus niet lang goed gaan....


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic