Maktub

10

Lijsten 1 Spots 1

'De letterlijke betekenis van ‘Maktub’ is: het staat geschreven. Toch is het de vraag of dat wel de meest adequate vertaling is, want hoewel alles op schrift staat, kent God ook mededogen: Hij gebruikt het woord om ons te helpen. De wandelaar uit dit verhaal is in New York. Hij heeft zich verslapen en als hij zijn hotel verlaat, ontdekt hij dat zijn auto is weggesleept. Hij komt zeker te laat op zijn afspraak, de lunch zal wel veel te lang duren en hij vreest nu al voor een ongehoord hoge rekening. Ineens moet hij denken aan het biljet van één dollar dat hij de vorige dag op straat heeft gevonden, en hij meent een vreemd verband te zien tussen dat dollarbiljet en wat hem deze ochtend is overkomen.' Uit: Paulo Coelho, Maktub

Net als De strijders van het licht en Als een rivier is Maktub een boek met verhalen zoals alleen Paulo Coelho ze schrijft. Moderne parabels die niet pretenderen één waarheid te vertellen. Ze bieden de lezer een kleurrijke schat aan grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen. Zijn inspiratie vond Coelho bij verschillende bronnen en volksverhalen. Maktub geeft geen lessen, maar is een uitwisseling van ervaringen, een gelegenheid bij uitstek om stil te staan bij het leven en jezelf weer te vinden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Piet Janssen
Laatste editie
01 november 2017
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029584876 , 9789029524223 , 9789029504447


Door lezers

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €11,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Sigried Hebban Recensent

Een spirituele zoektocht naar geluk

door Sigried op 22-01-2018

De Braziliaanse auteur Paulo Coelho (1947) is wereldwijd bekend vanwege zijn romans, maar zet in zijn laatste boek, Maktub, het staat geschreven een ander genre in de kijker. Maktub wordt aangekondigd als een bundel kortverhalen. In het voorwoord nuanceert Coelho dat het eerder gaat om een selectie van zijn columns die verschenen tussen 1993 en 1994.

Coelho’s literaire reis begon nadat hij een...


Lezersrecensies (1)

Even de stilte in jezelf vinden

door: Quirine 1 like
Maktub van Paulo Coelho is een boek dat ik twee jaar geleden nooit van m’n leven opgepakt zou hebben. Nu trok het me wel aan, mede door de quote ‘wandelaar, een weg is er niet, de weg wordt al gaande gemaakt.’ Een boek vol wijsheden uit verschillende culturen – vooral dat laatste vind ik...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic