Meiraapje

,

1

Nederlandse eettradities, koken met de seizoenen met eerlijke, smaakvolle en ambachtelijke producten; het zijn dé kenmerken voordit kookboek. Wat staat er bij Nederlanders op tafel bij speciale gelegenheden of in een bepaald seizoen? Het boek gaat van landelijke tradities tot lokale en persoonlijke tradities, van bijna verloren tradities tot geheel nieuwe tradities. Met het verstrijken van de maanden van het jaar als leidraad zijn al deze verhalen, tradities en recepten opgetekend.

Van klassieke recepten voor erwtensoep, balkenbrij, pannenkoeken, drop en boerenjongens tot verrassende gerechten als kampersteur, gevulde kip met chocoladesaus, knoflooksorbet en allerzielenbrood. Besef de heerlijkheid van Nederlandse eettradities en dat wij al die mooie tradities zelf maken!

'Wanneer zelfs speciaal voor warme truiendag een recept geschreven is, dan weet je het zeker: het vervolg op Raapsteeltje heeft voor elke gelegenheid een gerecht.' - Foodies

Over Raapsteeltje, Kookboek van het Jaar 2008:

'Het is de bijbel voor het nieuwe, eerlijke, dichtbije eten.' - NRC Handelsblad
'Onmisbaar in iedere keuken.' - Elle Eten
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
17 oktober 2013
Uitgeverij
Good Cook Publishing
ISBN
9789461430854

Hebban recensie

Wat is jouw favoriete traditie?

door Kitchen Table Happiness op 28-01-2015

Denk jij bij Nederlandse eetcultuur net als ik aan stamppot, haring en pannenkoeken dan is Meiraapje eettradities & familierecepten echt iets voor jou. Het boek kwam in 2013 uit en is nu in herdruk verschenen als opvolger van Raapsteeltje dat in 2008 het licht zag. “Een aaibaar boek met een gezellig ouderwets geruit boerenbontstoffig kaftje, en met als ondertitel (h)eerlijk eten in Nederland” zo...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic