Melting pot

0

20 persoonlijke en eigenzinnige portretten van koks met internationale roots die in Belgie¨ beland zijn, inclusief de meer dan 250 favoriete foodadressen van deze culinaire expats.

Chefs en foodies uit 5 continenten leggen hun ziel bloot. Ze delen hun culinaire inspiratiebronnen, hun visie op eten en koken en de reden waarom ze in België beland zijn. Ze delen hun lievelingsadressen: waar eten ze als ze aan hun land denken en heimwee hebben, waar vinden ze authentieke, kwaliteitsvolle producten, waar gaan ze het liefst heen voor een gezellige avond rond de tafel?

Met klinkende culinaire namen zoals Braziliaan Marcello Balardin (van OAK in Gent) of Vilhjalmur Sigurdarson uit IJsland (van Souvenir in Ieper), aanstormend talent zoals Tomek Mroszczak (van j.e.f. in Gent) en authentieke culinaire talenten zoals een Iraniër die zijn eigen bier brouwt en een Congolese die uitstekende Moambe serveert.

Uitvoerig geïllustreerd met sfeervolle reportagefoto's van Karin De Bruyn.

Blogger, columnist en foodie Guido Everaert bouwde een carrie`re op in marketing en communicatie bij onder andere Duval Guillaume en Ogilvy maar gooide het roer om, om zich te kunnen toeleggen op zijn passies: schrijven en bloggen. Dat leidde tot het boek Storytelling - Verhalen maken merken (2014) en een wekelijkse column voor De Morgen Online.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
28 oktober 2015
Uitgeverij
Luster Uitgeverij
ISBN
9789460581489

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic