Mijn leven als foetus

0

MIJN LEVEN ALS FOETUS: deel 1 in de reeks BELGICA: korte verhalen en essays uit de Vlaamse en Franstalige Belgische literatuur.
Ik schrijf boeken voor wakkere mensen. Dat speelt een beetje in mijn nadeel. Want wakkere mensen lopen nu eenmaal niet dik gezaaid, zo liet Yves Petry zich ooit ont­vallen. In het essay Mijn leven als foetus waagt hij zich aan een speelse, soms schampere maar altijd lucide reflectie over het in de steigers zetten van een roman. Ikzal wel niet de enige schrijver zijn die er regelmatig bijloopt als een sluimerend figuur, een uit zijn vruchtwater weggerukte foetus, geplaagd en bezwaard door verlangens naar een voltooiing die nog lang niet is bereikt. Welk nut heeft een roman eigenlijk nog? Mijn leven als foetus mondt uit in een bevlogen verdedigingsrede voor het volstrekt zinloze en tegelijk volstrekt waarachtige van literatuur. Daarmee is dit eerste deel van de Belgica-reeks ook een ondubbelzinnig statement.
YVES PETRY [1967] studeerde wiskunde en filosofie, wetenschaps­takken waarvan de invloed merkbaar is in zijn kristalheldere en scherp­zinnige romans vol weerhaakjes. Petry debuteerde in 1999 met het veelgeprezen Het jaar van de man. Daarna publiceerde hij in 2001 de al
even gunstig onthaalde roman Godseigen muziek. In 2003 verscheen
De laatste woorden van Leo Wekeman en in 2006 de roman De achterblijver, waarvoor hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en dePrijs van de provincie Vlaams-Brabant ontving. Zijn roman De Maagd Marino ziet het licht in 2010.
Van een helder en informatief nawoord voorzien door DIRK LEYMAN.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
20 februari 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Voetnoot
ISBN
9789078068563

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 8,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 8,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic