Mijn ontvoering

54

Artikelen 1 Lijsten 1
Op 27 november 1982 werd Nederland opgeschrikt door de ontvoering van Toos van der Valk, de vrouw van Gerrit van der Valk. Toos is op dat moment 52 jaar oud, moeder van zeven kinderen en oma van vijf kleinkinderen. Samen met haar man runde zij het eerste hotel-restaurant van Van der Valk in hun woonplaats Nuland. Ze werd uit haar woning ontvoerd door vier Italiaanse mannen, terwijl haar man boven lag te slapen, en meegenomen naar een flat in België, waar ze ruim drie weken in een tentje werd vastgehouden. Na betaling van 13 miljoen gulden losgeld werd Toos in de buurt van Eindhoven vrijgelaten.

Toos van der Valk was de eerste bekende vrouw die ontvoerd werd in Nederland. Nog altijd is het een van de meest geruchtmakende ontvoeringszaken, die het land weken in zijn ban hield. Nu, bijna dertig jaar later, vertelt Toos voor het eerst haar hele verhaal aan Elle van Rijn, die er een spannend en uitermate aangrijpend boek over heeft geschreven.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
05 oktober 2012
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789047202455 , 9789047202776 , 9789047203322


Artikelen over Mijn ontvoering

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Jaren '80 crime, maar dan echt

door: Jack Schlimazlnik 1 like
In het begin van de jaren 1980 waren er enkele ontvoeringszaken die het hele land dagen-, soms wékenlang in spanning hielden. De ontvoering van Maup Caransa (1977) was slechts de opmaat naar de ontvoeringen van Van der Valk, Heineken en de tragisch geëindigde ontvoering van Heijn. Bij Van der...

ontroerend

door: Coby 1 like
Tjonge wat een verhaal, respect voor deze vrouw die zich zo moedig heeft gedragen. En wat mooi beschreven is de warme hechte familieband.
Ik heb het boek in een ruk uitgelezen.

Geweldig moedige vrouw

door: Trudie 1 like
Ik heb dit boek een poosje terug ook in 1 ruk uitgelezen. Mijn partner zei ik heb je nog niet eerder zo diep in een verhaal zien zitten. Ik heb ontzettende bewondering gekegen voor Toos v/d Valk hoe kranig ze zich gedragen heeft in de periode dat ze ontvoerd was. Ze wist ook niet of ze het er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic