Mijn wijn

1

Bernard Pivot Mijn wijn

Literaire liefdesverklaring aan de wijn, een ode aan de goede dingen van het leven

In Mijn wijn komen louter zaken aan de orde waar ik iets van weet,waar ik van houd, waar ik een passie voor koester. Waar het mij echter vooral om gaat: wijn is cultuur. In de eerste plaats de druivencultuur, de wijnteelt, maar ook cultuur in ruimere zin. Dit boek beoogt die culturele dimensie weer de plaats te geven die haar toekomt, in een tijd waarin te weinig waardering is voor wijn. Men moet zich niet verbazen als ik soms luchtig en schertsend spreek over iets waaraan lichaam en ziel zich laven. Ik neem het onderwerp daarom niet minder serieus. Ik heb gewoon een vrolijke dronk. Waarom zou mijn inkt zuur, wrang of stroperig zijn? Er bestaat een begrip dat de maatschappelijke rol van wijn in mijn land fraai verwoordt: "le vin d"honneur". Laat dit boek een vrolijke erewijn zijn.

Mijn wijn, geschreven aan de hand van herinneringen, is een zeer persoonlijk boek, vol amusante verhalen, prachtige anekdotes en culturele verwijzingen.

paperback b 22,50

300 blz. 13,5 x 21 cm

oorspronkelijke titel Dictionnaire

amoureux du vin

vertaald door Jacques Meerman

omslagontwerp Zeno

isbn 9789045000428 nur 440

oktobe
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
351
Laatste editie
01 juli 2008
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789045000428

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic