Onder vuur

,

14

Chaos in de Zweedse havenstad Göteborg. Op de afdeling geweldsmisdrijven van de recherche heerst paniek. In de stad opereren enkele concurrerende criminele organisaties die elkaar naar het leven staan. Een dief en zijn heler raken op gevaarlijke wijze in de problemen en plotseling worden er kort achter elkaar diverse moorden gepleegd. Als commissaris Arnold Nyman ook persoonlijk bij deze moordzaken betrokken raakt, voelt hij zich gedwongen zeer ongebruikelijke methodes toe te passen.

Intussen ontmoet zijn dochter Helena een van huis weggelopen meisje dat door boze familieleden achterna wordt gezeten en wordt er in de stadswijk Heden een politieman doodgeslagen. Is er een verband? En waar in de stad houden de daders zich schuil? Het politie-onderzoek verloopt moeizaam en de sfeer bij de recherche wordt er niet beter op. Maar tussen alle bedrijven door merkt Nyman tot zijn verbazing dat hij bezig is verliefd te worden.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Löparna
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Ron Bezemer , R- Lelieveld , Marielle Maaswinkel
Laatste editie
29 september 2010
Uitgeverij
R.L.Bezemer - de Rode Kamer
ISBN
9789078124061 , 9789078124085 , 9789078124443 , 9789078124450
Advertentie

Hebban recensie

Mainstreet thriller

door Kees de Bree op 17-09-2008

Wie veel reist kan veel verhalen en wie veel schrijft kent veel pieken en dalen.
Dat laatste geldt zonder meer voor Kjell Genberg, een veelschrijver die al meer dan 200 boeken op zijn naam heeft staan. Met een dergelijke productie is de kwaliteit uiteraard wisselend. Zijn nieuwste boek Onder vuur overstijgt gelukkig de middelmaat.
Onder vuur telt niet één lang verhaal waarin een speurder op...

Lezersrecensies (2)

Solide vakwerk, maar wel veel toeval.

door: János Újházi 1 like
Niet erg spectaculair en gelukkig maar. Genbergs plots hebben een kop en een staart, zijn aannemelijk en zijn compact geschreven. Geen onnodige uitweidingen over persoonlijke omstandigheden, trauma’s en zieleroerselen van de hoofdpersonen. Nee, dit zijn gewone geloofwaardige personen met gewone...

Onderhoudend maar geen hoogvlieger

door: Kaj Peters 1 like
In veel opzichten lijkt de hoofdpersoon Arnold Nyman uit de Zweedse politieroman Onder vuur op Kurt Wallander van Henning Mankell. Ook hij is een alleenstaande man van middelbare leeftijd, die mijmeringen over de eigen sterfelijkheid en liefdesperikelen afwisselt met ouderwets speurwerk en pittige...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic