Ongelooflijk raar/waar!

1

Artikelen 3 Lijsten 3

Wist je dat er elke dag honderd ton ruimtestof op de aarde neerdwarrelt? Dat een autorit naar de dichtstbijzijnde ster veertig miljoen jaar duurt? En dat je je eigen sterrenbeeld juist níét op je verjaardag kunt zien? In dit boek lees je van alles over het heelal en val je van de ene verbazing in de andere. Want in het heelal is alles anders dan hier op aarde. Na het lezen van dit boek weet je dat er meer sterren dan zandkorrels zijn, dat zwarte gaten toch zichtbaar zijn en dat er geen geluid is op de maan. Onvoorstelbare ruimteweetjes die heel raar zijn, maar toch echt waar!

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Ook heeft hij al veel (kinder)boeken geschreven over het heelal. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen en er is zelfs een planetoïde naar hem vernoemd.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
29 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
ISBN
9789021016610


Artikelen over Ongelooflijk raar/waar!

Een schot in de ruimte
13 oktober 2015 1 like
Trend: informatieve boeken voor kids
12 oktober 2015 1 like
  Meer artikelen

Lees verder

Bestel dit boek vanaf  €7,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Katy Hurkmans Hebban Recensent

Een bijzondere reis door het heelal

door Katy Hurkmans op 24-07-2017

Over het heelal kan er oneindig worden verteld. Er is zoveel te weten en te ontdekken. Er zijn onvoorstelbaar veel ruimteweetjes en in Ongelooflijk waar/raar! bundelt wetenschapsjournalist Govert Schilling er een aantal.  

Zo komt de lezer (10+) te weten dat er bijvoorbeeld elke dag honderd ton ruimtestof op de aarde neerdwarrelt en dat de oerknal op televisie te zien is. Ook rijden er robots...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic