Oost, west, thuis niet altijd best

0

Franklin van Den Dool ziet steeds weer kans zijn familiegeschiedenis boeiend in beeld te brengen.
Van hem verscheen in 1990 het boek ?Genealogie Hellenthal? en vijf jaar later, in twee dikke delen, de "Genealogie Van Den Dool", boeken die vooral interessant zijn vanwege hun achtergrondverhalen.
Met het eerder van hem dit jaar verschenen boek ?Wortels trekken?, wordt de familiegeschiedenis van zijn vier grootouders belicht. Vanaf de middeleeuwen trekt hij de lijnen door tot het huwelijk van zijn ouders in 1931.
Dit boek ?Oost, West, thuis niet altijd best?, begint waar ?Wortels trekken? eindigt.
Met hulp van zijn drie zussen neemt Franklin u mee in de wereld waarin hij opgroeide tussen 1930 en 1980.
Een wereld van een groot gereformeerd gezin dat het hoofd boven water moest houden in een tijd van oorlog, schulden en armoede, een tijd waarin kerk en school het altijd beter wisten.

?Oost, West, thuis niet altijd best? is een boek waarin ernst en luim elkaar afwisselen en waarbij het opvalt, dat de auteur niet schroomt ook de minder leuke kanten van het (grote)gezinsleven in beeld te brengen.
In dit rijk ge?llustreerde boek worden vele gebeurtenissen uit het dagelijks leven van voorbije tijden in een prettige schrijfstijl weergegeven.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
204
Laatste editie
18 november 2011
Uitgeverij
Boekenplan
ISBN
9789086662289
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic