Oostende, de zomer van 1936

7

Over hoofdsteden waar bekende kunstenaars en schrijvers een veilig heenkomen zochten op de vlucht voor Nazisme: Parijs, New York, Moskou, Amsterdam is al heel veel geschreven. Veel minder bekend is dat ook Oostende daar even bij hoorde. Joseph Roth, Stefan Zweig, Egon Erwin Kisch en andere grote Duits-joodse schrijvers van het interbellum ontvluchtten het vaderland al ver voor de oorlog uitbrak. Hun wegen kruisten elkaar in Oostende. Hoe verging het deze mensen, bijna allen bevriend met elkaar?
Mark Schaevers onderzocht die geschiedenis en schreef een spannende en sfeervolle reconstructie van een zomer aan zee, onheilszwanger, zeker voor de lezer die de toekomst kent, maar ook vol vriendschap en passie, gedreven gesprekken, plannen, hoop en vrees.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
02 februari 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045029122 , 9789045029139

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Interessante literaire geschiedschrijving

door: Peter de Wolff 2 likes
Door het opkomend Nazisme in Duitsland ging menig schrijver op de vlucht naar het buitenland, omdat zijn werk niet werd gewaardeerd door de nieuwe leiders, omdat hij Jood was, of om beide. Joseph Roth, Stefan Zweig, Irmgard Keun en Egon Erwin Kisch waren zulke schrijvers. Het tijdgewricht bracht...

Oostende, de zomer van 1936

door: iBoek 1 like
Wie eerder al De Zomer van de Vriendschap, Oostende 1936 (Volker Weidermann, uitgeverij Van Halewyck, 2015) las, beleeft in Oostende, de zomer van 1936 (Mark Schaevers, Atlas-Contact, 2001, herwerking 2015) een déja-vu (idem dito voor wie de boeken in omgekeerde volgorde zou gelezen hebben...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic