Overboord - captain phillips

,

5

Overboord is het spectaculaire relaas van de in Vermont geboren Richard Phillips die gegijzeld werd gehouden op een klein reddingsbootje voor de anarchistische en door geweld geteisterde Somalische kust. Een verhaal van moed dat een gedetailleerd beeld geeft van deze gijzeling op open zee, de verzengende hitte, de doodsbedreigingen, de nepexecuties en een ontsnappingspoging.

Het begon allemaal als een gewone dag voor de drieënvijftigjarige Richard Phillips, kapitein van de Maersk Alabama, een vrachtschip dat onder Amerikaanse vlag voer en onder andere voedsel en landbouwgrondstoffen voor het World Food Programme aan boord had. Dat alles veranderde toen gewapende Somalische piraten het schip enterden.

Toen de piraten aan boord waren, liet Phillips zijn ervaring gelden en stelde hij alles in het werk om zijn bemanning te beschermen. En zo begon een gespannen periode van vijf dagen waarin de Somalische piraten en de Navy SEALs, die uitgerukt waren, elkaar aftastten en die eindigde in een spectaculaire reddingsactie op open zee. Het moment waarop opleiding en instinct samenkomen, en waarop karakter alles is. Kapitein Phillips was er klaar voor…,/upload/czdb/142b37d7961_overboord.jpg
Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A Captain?s Duty
Serie
2013-10-15 00:00:00
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Frank van der Knoop , Frank van der Knoop
Laatste editie
27 november 2013
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045204444 , 9789045206141

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Een spannend verslag

door Anne Terwisscha op 11-12-2013

Somalische piraten zijn geregeld in het nieuws omdat ze een bedreiging vormen voor de internationale scheepvaart. Overboord  is het waargebeurde verhaal van de overval op het Amerikaanse koopvaardijschip Maersk Alabama in 2009. Het verhaal wordt verteld door kapitein Richard Phillips en is opgeschreven door Stephan Talty.

Richard Phillips vaart vaker in de wateren nabij Somalië en weet dat de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic