Poorten van anubis

12

Top25's 1
Tim Powers (Winnaar van de World Fantasy Award), De Poorten van Anubis (Winnaar van de Philip K. Dick Award)

DÉ STEAMPUNK CLASSIC

Alles lijkt normaal in De Poorten van Anubis, totdat professor Brendan Doyle, gespecialiseerd in de grote dichters van de romantiek, ingaat op de uitnodiging een lezing bij te wonen van een befaamde dichter in het Londen van... 1810.

Eenmaal ter plekke komt Doyle van de ene in de andere levensgevaarlijke situatie terecht.

Zo krijgt de doortastende avonturier te maken met een eeuwenoude Egyptische tovenaar die de wereldgeschiedenis wil veranderen, een weerwolf die voortdurend van gastheer verandert en bij elke wisseling zijn vorige slachtoffer om het leven brengt, en een verminkte misdadiger die verschrikkelijke experimenten op zijn medemensen uitvoert.

Alsof dit alles nog niet voldoende is, als Doyle ervan overtuigd is voorgoed in het verleden te zijn gestrand en de wanhoop nabij is, hoort hij plotseling in het negentiende-eeuwse Londen iemand de Beatles-klassieker `Yesterday' fluiten...

Tim Powers woont en werkt in Californië en is onder meer verbonden aan de Orange County High School of the Arts. Een van zijn beroemdste boeken, On Stranger Tides, vormde de inspiratiebron voor de film Pirates of the Caribbean.

`Professor Brendan Doyle is het literaire equivalent van Indiana Jones. Een verademing!' Orson Scott Card
Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Laatste editie
11 november 2013
Uitgeverij
Luitingh Fantasy
ISBN
9789024562657 , 9789024562664

Lezersrecensies (1)

beloofd meer dan het is

door: Kathaline kabelacs 1 like
Toen ik de korte inhoud van dit boek las, leek het me echt een enorm boeiend verhaal. En dat was in het begin ook wel een beetje. Maar ik vind dat de korte inhoud veel meer doet beloven dan het verhaal ook werkelijk is. het is saai geschreven, en soms verspringt het verhaal op een dezelfde pagina...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic