In het tot restaurant omgebouwde dorpsschooltje in Hoofdplaat (bij Breskens, Zeeland) springt Edwin Vinke vakkundig om met vis. Zo uit de zee op het bord. nEdwin Vinke heeft de afgelopen jaren een hoog niveau bereikt in zijn geweldige bereidingen van onder meer oesters, coquilles en langoustines - lichtvoetig, zonder boter, zuiver en speels. Pure creativiteit, gedurfde combinaties en smaken. Vis, schaal- en schelpdieren op zijn mooist, gemaakt door een buitengewoon creatieve chef. nnIn een mooi uitgevoerd kookboek laat hij zien waarom hij die status verdient. Een omvangrijk en inspirerend boek, met meer dan 90 recepten. De schitterende fotografie leidt de lezer langs het beste van Vinke: zijn unieke gerechten, zijn zoektocht naar de beste ingredi?nten van de hoogste kwaliteit, het bijzondere interieur en zijn team. nnIn 2005 verdiende Edwin Vinke zijn eerste Michelin-ster en werd hij lid van de prestigieuze restaurantclub 'Les Patrons Cuisiniers'. In Nederland werd De Kromme Watergang zopas uitgeroepen tot visrestaurant van het jaar (Perswijn, uitgave 2007).