Rotterdams Kookboek

1

Rotterdams Kookboek. 4de herziene druk

In Rotterdam wonen ruim 100 bevolkingsgroepen uit verschillende landen en culturen. Pasta, rijst en aardappels eet iedereen, Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en 'kapsalon' is met een onstuitbare opmars bezig. Maar er zijn ook veel ingrediënten en gerechten die níet algemeen bekend zijn. Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreërs – waar ligt Eritrea eigenlijk – en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september?
En sinds wanneer eten Rotterdamse Turken Surinaamse aardappels en Chinese peren?
Linda Roodenburg ging op zoek naar 13 families uit verschillende culturen met koks en kokkinnen die in eigen kring beroemd zijn om hun kookkunst. Ze beschrijft hun achtergronden en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze alle 13 voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor vrienden en familie.
Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor álle Nederlanders
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
517
Laatste editie
04 oktober 2008
Uitgeverij
Madame Jeanet Uitgeverij
ISBN
9789079732012 , 9789079732029

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic