Schaduw van de dood

4

Zuster Agnes Bourdillon is een moderne, hedendaagse non die woont in een open congregatie in London. Ze zit tot over haar oren in de boeken. Ze heeft tot taak gekregen om te helpen bij het sorteren van de bibliotheek van het al bijna niet meer in gebruik zijnde klooster in Bermondsey, voordat het gebouw verkocht zal gaan worden. Ze is zich door stapels stoffig Victoriaans spul en overdreven sentimentele heiligenlevens heen aan het worstelen. Het zeventiende-eeuwse Hawker archief, een collectie die bestaat uit prachtig bewaard gebleven boeken over bezweringen en magie, zowel als handgeschreven dagboeken, trekt echter haar aandacht. Ze vertellen het verhaal van Alice, haar echtgenoot Nicholas en hun zoontje die op zeer jonge leeftijd stierf. Alice is niet lang daarna gestorven.

Het verhaal van Alice lijkt het heden te achtervolgen. Het gebouw, dat nu in gebruik is als een dagbehandelingscentrum voor psychisch zieken, vormt de achtergrond voor een hedendaagse moeder die in angst leeft voor de veiligheid van haarzelf en haar kind. Agnes raakt steeds verder betrokken bij de hachelijke situatie van deze Tina-Marie en haar dochtertje Leila, als ook bij de dagboekbeschrijvingen van Alice. De scheiding tussen verleden en heden vervaagt, wanneer Tina-Marie, net als Alice in het verleden, in een depressie raakt en slachtoffer wordt van de mannen in haar leven.

Wanneer er onverklaarbare en vreselijke dingen beginnen te gebeuren, raakt Agnes ervan overtuigd dat de kopers van de Hawker-collectie achter iets meer aanzitten dan de collectie alleen. Ze maakt zich sterk voor de bescherming van Leila en het verjagen van een aantal spoken uit het verleden.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Shadow of Death
Serie
Agnes Bourdillon (8)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
27 april 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Johannes Multimedia
ISBN
9789052900193
Advertentie

Hebban recensie

In de stijl van Miss Marple

door Jensy Franco Barate op 11-05-2009

De boeken van auteur Allison Joseph zijn nog niet bekend in Nederland. Maar Schaduw van de dood is wel al het negende deel in de Zuster Agnes serie. Deze opmerkelijke serie, uitgegeven door Uitgeverij Librion, valt onder de Nartex Crime reeks. Deze reeks bestaat uit boeken die zich afspelen op of rondom het kerkelijke erf. ‘Geen keiharde romans met veel seks en geweld maar intrigerende...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic