Schaduwzijde

5

Hij is alles beu en kan ook zijn familie niet meer luchten of zien. Hij besluit weg te gaan, laat zich meenemen door de eerste de beste vrachtwagenchauffeur en komt ergens in Oost-Europa terecht. Dan wordt de vrachtwagen aangehouden en in brand gestoken. De chauffeur wordt vermoord en de hoofdpersoon blijft niet, zoals hij verwachtte, achter met pornovideo's, maar met een filosofisch handboek. Wat volgt is een aaneenschakeling van avonturen vol angst, hoop liefde, geweld, poëzie en muziek die leiden tot een spetterende apotheose.

Een ongewoon verhaal over een jongeman die onherroepelijk geconfronteerd wordt met de zin van zijn bestaan en de strijd met zichzelf aangaat. Over welke weg hij in moet slaan, het loskomen uit de greep van zijn vader en het volwassen worden. Tegelijkertijd is Schaduwzijde een boeiend verhaal over de grote vraagstukken van onze moderne samenleving. Over idealen, wat je daarvoor over hebt en wat mensen ertoe drijft om zelfs hun leven daarvoor op te offeren.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Society of Others
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
M. Jellema
Laatste editie
07 januari 2006
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056721220
Advertentie

Hebban recensie

Filosofisch en geestig

door Ine Jacet op 15-01-2006

Schaduwzijde is een ongewoon verhaal over een jongeman die onherroepelijk geconfronteerd wordt met de zin van zijn bestaan….’.

Een citaat op de achterkant van een bijzonder boek!Een verwende jonge Engelsman is alles beu, heeft een hekel aan het gezeur van zijn familie en sluit zich het liefst op in zijn kamer. Hij is zelfingenomen, heeft weinig vragen en weet het eigenlijk allemaal wel.
...

Lezersrecensies (1)

Verrassende roadmovie

door: Jeroen Beghin 1 like
'Mijn lusteloosheid wordt niet veroorzaakt door drugs. Hij borrelt helemaal van nature op uit mijn binnenste, uit mijn goed ontwikkelde besef van de kern van het bestaan: het leven is zwaar, en dan ga je dood.' Aan het woord is het hoofdpersonage uit Schaduwzijde. Het leven overkomt hem, en verder...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic