Spijkerzwijgen

29

Artikelen 1 Lijsten 1

De twaalfjarige Vonkie logeert bij haar opa op de boerderij. Ze vindt het maar saai, tot opa verhalen begint te vertellen over vroeger, toen hij met zes broers op de boerderij woonde. Verhalen over woedende zwanen en briesende buurmannen. Maar Vonkie merkt dat opa niet alles vertelt. Wat is er toch gebeurd tussen hem en zijn lievelingsbroer? Waarom mag ze niet in de buurt komen van de oude molen? Samen met haar achterneef Sven probeert Vonkie de waarheid te achterhalen. En dan komt het verleden ineens gevaarlijk dichtbij.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
21 oktober 2014
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045116815 , 9789045116969


Artikelen over Spijkerzwijgen

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €15,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (6)

Spijkerzwijgen

door: Juf Yvon 1 like
Prachtig boek! Op het moment dat ik dit boek opensloeg bevond ik me met Vonkie in de polder. Ik heb het in een ruk uitgelezen! In de bovenbouw hangen ze waarschijnlijk ook aan je lippen :)

Spijkerzwijgen

door: Yvonne de Lange 1 like
Wat een prachtig boek! Op het moment dat ik dit boek opensloeg bevond ik me met Vonkie in de polder. Ik heb genoten!

Een mooi en boeiend verhaal!

door: Marloes 1 like
Simon van der Geest schrijft met Spijkerzwijgen een heerlijk, maar makkelijk jeugdboek. Via Vonkie vertelt hij eigenlijk het levensverhaal van haar opa. Op deze manier betrekt hij de lezer bij de geschiedenis. Via aantrekkelijk taalgebruik en originele gebeurtenissen maakt Van der Geest van...

Spijkerzwijgen: jeugdliteratuur met een grote J

door: Con 1 like
Wederom schrijft van der Geest een griffelwaardig jeugdboek. Jeugdliteratuur met een grote J. Mooi van taal en met levenswijsheden. Verdriet en hoop! Toegankelijk en spannend. Voor jongens en meiden groep 7 en 8.

Spijkerzwijgen spreekt duidelijke taal

door: Nienke Pool 2 reacties 1 like
Recensie: Spijkerzwijgen door Simon van der Geest. SPIJKERZWIJGEN SPREEKT DUIDELIJKE TAAL. VIER STERREN In één van de meest gerenommeerde boekhandels van Arnhem – waar mijn 16-jarige dochter vaste proeflezer is– vroeg ik om een nieuw YA proefleesboek voor haar, liefst in de lijn van de...

Mooi geschreven spannend kinderboek, ook voor volwassenen

door: Tiny Fisscher 1 like
Met een zaklantaarn onder de dekens stiekem verder lezen, dat is het gevoel dat dit boek bij mij opriep. Need I say more.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic