Tempel en de loge

,

1

De mysterieuze tempelridders , oorspronkelijk de beschermers van pelgrims in het Heilige Land, hebben al velen geïnspireerd. Naast verschillende andere genootschappen heeft ook de tegenwoordig zo omstreden vrijmestelarij haar wortels bij de Orde van de Tempel gezocht.
Michael Baigent en Richard Leigh hebben onderzocht of de organisatie er terecht van uitgaat dat zij een voortzetting van deze mysterieuze orde is. Zij volgen nauwgezet de ontwikkeling vanaf de opheffing van de Templeorde tot de oprichting in 1717 van de eerste Grootloge in Engeland.
Daarnaast komen ook de ontwikkelingen in de 17de en 18de eeuw en de betekenis van de vrijmetselarij voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd aan bod. De auteurs besteden aandacht aan de vraag waarom deze organisatie, die tegenwoordig met zo veel wantrouwen, ironie, spot en minachting wordt bekeken, ooit zo populair heeft kunnen worden en – in weerwil van lasteraars - nog steeds is.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
319
Laatste editie
21 januari 2011
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789077941850
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic