Verspilde schaamte

,

4

Het verhaal speelt zich af in een afgelegen dorpje in Ierland. Op de eerste dag van het nieuwe millennium wordt in een vervallen huis het gruwelijk verminkte lichaam van een 97-jarige vrouw gevonden. De politie denkt dat de moord met drugs te maken heeft, maar inspecteur McCadden, die sinds kort deel uitmaakt van het onderzoeksteam, is het hier niet mee eens.

Door de uitgesproken wreedheid van de moord vermoedt hij dat er meer achter zit. Want hoe kan een oude vrouw de aanleiding zijn geweest voor zulke buitensporige agressie? Het onderzoek leidt McCadden uiteindelijk ver terug in de tijd.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A waste of shame
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 april 2003
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056720483
Advertentie

Hebban recensie

Lusby wil teveel kanten op

door Miranda Jansen op 31-05-2003

Het boek van de Ierse schrijver Lusby behandelt een brute moord in een dorpje in Ierland op een zeer oude vrouw. Al snel lijken de daders in beeld te komen; zogenaamde ‘travellers’, oftewel een soort Ierse woonwagenbewoners, schijnen de omgeving onveilig te maken. Inspecteur McCadden, die van buitenaf wordt ingezet bij deze moord, vertrouwt deze oplossing echter niet en gaat dieper graven. Hij...

Lezersrecensies (1)

door: Mary Jooren 1 like
Wat een hoogst merkwaardig verhaal; de misdrijven zijn walgelijk en de beweegredenen van de moordenaar moeten wel bijzonder zijn, zou je denken. De ontdekking van de eerste moord door een dorpsjongetje is interessant en zou tot aanknopingspunten moeten leiden. Dat gebeurt dus niet. Zoals hierboven...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic