Verzegeld

9

Najaar 1597, begijnhof van Lier

Na een vermoeiende tocht naar het klooster van Terbank, net ten zuiden van Leuven, keren juffrouw Catharina en juffrouw Barbara terug naar het begijnhof van Lier. Onderweg helpen ze Marga, die beweert op de vlucht te zijn voor een aanrander, om aan haar achtervolger te ontsnappen.

Catharina stelt Marga voor met hen mee te reizen naar het begijnhof. Ze biedt haar kost en inwoning aan voor een jaar. In ruil daarvoor hoeft Marga alleen een leugen te vertellen, een leugen die Catharina in staat stelt haar leven op het begijnhof voort te zetten.

De leugen wordt zonder problemen gelanceerd, maar keert als een boemerang weer en treft Catharina in haar kostbaarste bezit. Ook grootjuffrouw Amandine komt erdoor in moeilijkheden en het hele begijnhof wankelt op zijn grondvesten.

Het wordt steeds duidelijker dat Marga onbetrouwbaar is. De vrouw heeft een zegelring ontvreemd waarnaar zowel de Spanjaarden als de Staatsen uit de Noordelijke Nederlanden koortsachtig op zoek zijn. De aanwezigheid van Marga op het begijnhof trekt daardoor enkele gevaarlijke individuen aan. Om die zegelring in handen te krijgen schrikken zij zelfs voor moord niet terug.

Verschenen in
Serie
Godfried Lesage (3)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 oktober 2009
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022323618 , 9789460411021
Advertentie

Hebban recensie

Goed gestructureerde historische thriller

door Eric Diepvens op 05-04-2009

De Vlaamse, in Boechout verblijvende, Lydia Verbeeck stond jarenlang in het onderwijs en ze schrijft al sinds haar tienerjaren. Toen beide bezigheden niet meer te combineren waren, koos ze resoluut voor de pen. Zo schreef en schrijft ze onder andere luisterspelen, kinderboeken en scenario’s voor theater en televisieseries, met De kotmadam en Twee straten verder – beide uitgezonden op de Vlaamse...

Lezersrecensies (1)

Beslommeringen in het begijnhof van Lier

door: Annetje 1 like
Met Verzegeld heb ik het 3e boek in deze reeks gelezen, dat zich Anno 1597 in Lier en zijn begijnhof afspeelt. Het boek is zelfstandig te lezen, maar naar mijn gevoel lees je alle boeken best in volgorde. De meeste personages zijn oude bekenden, en zijn subliem neergezet. Je gaat weer helemaal met...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic