Vunzige spelletjes

6

Na een dramatische periode in hun leven wonen Frits en Saskia Halen met hun kinderen op Kreta. Ze hebben een bescheiden woning aan de kust en proberen het verleden achter zich te laten. Wanneer in het Nederlandse politieke landschap een aardverschuiving plaatsvindt wordt Frits gevraagd minister te worden. Na lang wikken en wegen stemt hij in en verhuist het gezin terug naar Nederland. Zijn rol als bewindspersoon ontwikkelt zich met vallen en opstaan. Frits ageert tegen de macht van multinationals. Hij weet politieke successen te boeken, maar er wordt ook een aanslag op zijn leven gepleegd en een complot probeert hem monddood te maken. Is Frits in staat een bijdrage te leveren aan een nieuwe toekomst voor Nederland?

Met "Haarlem Centraal" en "Onmenselijke mensen" heeft Rob van Doorn bewezen als geen ander in staat te zijn spannende en wervelende verhalen te schrijven waarin bijna terloops internationale maatschappelijke vraagstukken aan de orde komen. Altijd weer raken op verschillende niveaus werkelijkheid, actualiteit en fictie elkaar en spelen bestaande personen en verzonnen karakters hun rol. Gebeurt dit nou echt of niet?

Rob van Doorn (1954) woonde tot zijn 35e in Haarlem. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij gemeenteraadslid, daarna vakbondsbestuurder en directeur van verscheidene bedrijven. In de periode van 2000 tot 2013 was hij wethouder in Haarlem. Rob woont sinds 1996 in Amersfoort, op de rand van het dorp Hoogland.

De pers over Haarlem Centraal:
"Snel wisselende verhaallijnen.. Vlot en spannend geschreven debuut met een geloofwaardig plot en de nodige couleur locale. Enigszins vergelijkbaar met de 'faction'-thrillers van Tomas Ross". (Biblion)
"Wat is dit een goed debuut! Het boek leest als een trein. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op.. . het verhaal zit prima in elkaar. ..Het staat als een huis...en is nog spannend ook. Conclusie: ijzersterk debuut, belooft iets moois voor de toekomst." **** (http://wieschrijftblijft.wordpress.com)
"Van Doorn doet naar mijn mening niets onder voor bijvoorbeeld het boek "Ik ben Pelgrim", óók een indringend verhaal met terrorisme als thema. En dit is een welgemeend compliment! Dit debuut belooft veel goeds." (Patricia van Trigt voor Bangersisters.nl)
De pers over Onmenselijke mensen:
"Van Doorn heeft een realistisch, actueel verhaal afgeleverd, dat weer aan het denken zou moeten zetten". (Diana Wienholds voor Hebban/Crimezone)
'Rob van Doorn heeft een ijzersterke thriller neergezet over de wapenhandel".(New Word Order)
"Intelligente thriller die opvalt door zijn bijna angstig realistische en gedegen onderbouwde thematiek". (Wie schrijft blijft)

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
10 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086603107

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (5)

Wanner Fictie en Non Fictie samen komen

door: Moon Kager 1 like
Vunzige Spelletjes begint iets rustiger dan de eerdere boeken van Rob van Doorn. Maar dat gevoel heb je maar voor even. Het Politieke gehalte is ook in Vunzige Spelletjes erg hoog. Met de verkiezingen in Nederland momenteel is dit boek enorm actueel. De strijd om de macht over Nederland wordt in...

Hoe actueel kan een boek zijn.

door: Peter Marks 1 like
Frits Halen woont met zijn vrouw en kinderen vredig in Griekenland op het eiland Kreta. In Nederland zijn verkiezingen geweest, waar de PVV van Wilders als grootste uit de bus is gekomen. Geen enkele partij wil met hem in zee. Daarom wordt er een links kabinet in elkaar geflanst. Frits, die...

IJzersterke politieke thriller

door: New Word Order 1 like
In “Vunzige spelletjes” komen we Frits Halen en zijn gezin weer tegen, die we nog kennen van de vorige thrillers “Haarlem Centraal” en “Onmenselijke mensen“. Na een dramatische periode in hun leven wonen Frits en Saskia Halen met hun kinderen op Kreta. Ze hebben een bescheiden woning...

Bizar goed derde deel.

door: Patrice van Trigt 1 like
Vluchten voor hun verdriet kunnen ze niet maar op Kreta komt het gezin Halen wel beetje voor beetje tot bedaren. Wat zij hebben meegemaakt de afgelopen jaren is hen niet in de koude kleren gaan zitten. Sinds de terroristische aanslag in Haarlem is hun leven in een draaikolk aan emoties en...

'Vunzige spelletjes' maakt hooggespannen verwachtingen ruimschoots waar!

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
‘Vunzige spelletjes’ is de derde thriller in de Frits Halen reeks van Rob van Doorn. Na een dramatische periode in hun leven wonen Frits en Saskia Halen met hun kinderen op Kreta. Ze hebben een bescheiden woning aan de kust en proberen het verleden achter zich te laten. Wanneer in het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic