Waardenloze gesprekken

0

Waardenloze gesprekken
Socratisch Motiveren in de praktijk
dr. M.T. Appelo
Twee jaar na het succesvolle Socratisch Motiveren, waarvan duizenden exemplaren zijn verkocht, verschijnt nu het tweede deel met praktijkvoorbeelden en verdieping.
Sinds het verschijnen van Socratisch Motiveren in 2007 hebben veel hulpverleners zich deze methode eigengemaakt en zijn haar gaan gebruiken bij cli?nten of pati?nten met wie het contact moeizaam verloopt. Dit tweede boek bevat richtlijnen voor het maken van de professionele gestalt-switch die nodig is om Socratisch Motiveren goed uit te voeren. Naast een stappenplan en een werkschema worden kwesties als indicaties en de verschillen met andere motiveringsstrategie?n uitgelegd. Gesprekken zonder waarden vormen hierbij steeds het uitgangspunt. Zeer verhelderend zijn de vele praktijkvoorbeelden die per probleemsoort worden gepresenteerd. Waardenloze gesprekken is bestemd voor eenieder die zich bezighoudt met therapie, hulpverlening en coaching, zoals professionals in de eerste-, tweede- en derdelijns geestelijke gezondheidszorg, artsen en andere medisch specialisten, maar ook praktijkondersteuners, juristen, mediators en personeelsfunctionarissen.
Over de auteur
dr. Martin Appelo is gezondheidszorgpsycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeut en supervisor bij diverse instellingen. Centrale thema?s in zijn werk zijn: rouw, veerkracht, zelfhelend vermogen en motivatietechnieken.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
171
Laatste editie
13 april 2010
Uitgeverij
Boom Cure & Care
ISBN
9789085069560
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic