Wat het was

20

Washington, 1972. Derek Strange heeft de politie verlaten en is zojuist voor zichzelf begonnen als privédetective. Zijn voor malige collega Frank `de bloedhond Vaughn werkt er nog altijd. Wanneer een jonge vrouw Strange inschakelt om een ring op te sporen die ze is kwijtgeraakt, betreedt Derek het werk gebied van Vaughn. Daar is een drugsgebruiker vermoord doodgeschoten in zijn appartement. Al snel komen beide mannen de moordenaar op het spoor, Red Fury, zo genoemd vanwege zijn uiterlijk en de auto waarin zijn vriendin rijdt. Het interesseert hem niet wie hij moet vermoorden om te krijgen wat hij wil. Wanneer het geweld escaleert en er steeds meer op het spel komt te staan, weten Strange en Vaughn dat er maar één manier is om deze man te pakken: hun eigen manier.

In Wat het was voert Pelecanos ons terug naar de zwarte popcultuur van jaren 70. Deze thriller is met veel oog voor detail geschreven en zit vol actie. Wat het was is Pelecanos op z n best.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
What it Was
Serie
Derek Strange & Terry Quinn (5)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Ankie Klootwijk , Ernst de Boer
Laatste editie
08 mei 2013
Uitgeverij
Anthos Literaire Thrillers
ISBN
9789041420824 , 9789041424099 , 9789041423603
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Jacqueline Coppens Hebban Recensent

Wat het was stijgt ver boven het genre uit

door Jacqueline Coppens op 09-04-2013

George Pelecanos (1957) is geboren en getogen in Washington D.C. Hij is een zelfstandige film- en tv-producent en bestsellerauteur van een serie literaire thrillers die zich afspelen in en rond Washington. Hij ontving talloze prijzen voor zijn werk. Zijn boek Tuinier van de nacht uit 2006 werd door de Nederlandse media uitgeroepen tot thriller van het jaar. Wat het was is zijn nieuwste thriller.

...

Lezersrecensies (2)

Verwachtingen niet ingevult

door: camille jacobs 1 like
Het boek is in een ruk geschreven volgens de schrijver, En ja ik geloof het, Het verhaal heeft weinig om het lijf, Neen dit boekje kan mij niet bekoren.

door: Dazzle 1 like
Op de kaft van dit boek staat Literaire thriller, thriller kan zonder meer weggelaten worden. en over literair heb ik zo mijn vraagtekens.

Het boek lijkt geschreven op een regenachtige dinsdagmiddag met in de hand een Hitkrant uit de jaren 70 en een autoweek ook uit die tijd.

Een flinterdun...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic