Advertentie
Witte tanden

Witte tanden

32
Gelezen 46 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 20 Favoriet 5 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 6   Topics 0
Ontmoet de families Jones, Iqbal en Chalfen. Drie families aan het eind van de twintigste eeuw, alle drie min of meer Engels, allen persoonlijk, historisch en genetisch bij elkaar betrokken.
De families hebben verschillende huidskleuren, verschillende godsdiensten en een verschillend koloniaal verleden, maar ze hebben één ding gemeen: ze wonen samen in een kleine buurt in Londen, waar racisme en extremisme oplaaien.
In Witte tanden vatten Archibald Jones en Smad Iqbal _ de een geboren en getogen Brit, de ander afkomstig uit Bangladesh _ een diepe vriendschap voor elkaar op, die ontstaat in de Tweede Wereldoorlog en die vijftig jaar standhoudt.
Witte tanden bevat de geëngageerde geschiedenis van de afgelopen halve eeuw in het steeds veranderende, veelkleurige Engeland en vertelt het sprankelende en humoristische verhaal van een opmerkelijke vriendschap.

Zadie Smith is van Jamaicaans-Britse afkomst en studeerde in Cambridge. Voor haar debuut Witte tanden kreeg ze de Whitbread-literatuurprijs. Met haar roman Over schoonheid werd ze genomineerd voor de Man Booker Prize en won ze de Orange Prize.

‘Witte tanden is een satirische minderhedensoap (...) virtuoos geschreven, bij vlagen zelfs briljant.’
NRC Handelsblad

‘Verrassende, rijke debuutroman met een rushdiaanse verhaallijn. De grote thema’s van de twintigste eeuw, immigratie, multiculturalisme, traditie en godsdienst, worden met trefzekere vaart _ en met humor en ironie _ beschreven.’
Vrij Nederland

‘Niet alleen een van de beste boeken die we in jaren hebben gelezen, maar een van de beste boeken ooit.’
Juryrapport whitbread-literatuurprijs
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Sophie Brinkman
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
08 juli 2008
ISBN
9789029078719 , 9789046141014 , 9789053339190 , 9789057136962 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker

Lees verder
Lezersrecensies (1)

Een immigrantensoap

door: maxima 1 like
'Witte Tanden' richt zich op het latere leven van twee vrienden in oorlogstijd - de Bangladeshi Samad Iqbal en de Engelsman Archie Jones - en hun families in Londen. De roman is geconcentreerd rond de relaties van Groot-Brittannië met mensen van vroeger gekoloniseerde landen in Afrika, Azië...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook