Zicht op kastelen

,

2

Rijk geïllustreerd (cultuur)historisch en bouwkundig overzicht van Nederlandse kastelen, gebouwd in de middeleeuwen. Geschiedenis, functie, typen, leven in en rond een kasteel. Volledig in kleur met circa 500 foto's en afbeeldingen. Met kadertjes 'Leuk voor kinderen'.
In de middeleeuwen kende Nederland honderden kastelen - de meeste daarvan zijn verwoest, vervallen of verzwolgen. Zicht op kastelen geeft een historisch overzicht van middeleeuwse kastelen die de eeuwen wél hebben getrotseerd. Het boek beschrijft hoe het kasteel zich in Nederland heeft ontwikkeld, welke bouwtypes te onderscheiden zijn en hoe deze kastelen werden verdedigd tegen aanvallers. Ook de diverse bewoners van de kastelen komen aan bod. Niet alleen wordt in vogelvlucht geschetst wie in de middeleeuwen aan de macht waren, het boek geeft ook een beeld van het dagelijks leven van mensen in en rond het kasteel. Ruim 35 kastelen worden extra uitgelicht. In elk hoofdstuk is bovendien een gedeelte opgenomen dat speciaal voor kinderen is geschreven. Zicht op kastelen geeft een uniek totaalbeeld van een kleurrijke periode in onze geschiedenis.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
127
Laatste editie
21 september 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058974839
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic