De zwarte Lady McBeth

,

6

Op een verpauperd plein in Amsterdam-West wankelt een bloedende man een winkel in en sterft kort daarna aan zijn verwondingen. Er zijn geen getuigen en van de dader ontbreekt elk spoor ? eigenlijk is er geen zaak. Omdat er weinig aan te verknoeien lijkt, wordt er een sympathieke maar weinig capabele politieman op gezet.
Hoofdinspecteur Jan Houter, Shakespeare-liefhebber en zelf afkomstig uit West, raakt bij de zaak betrokken. Wat volgt is een zoektocht in het beruchte stadsdeel, een tocht die terugvoert in de tijd, naar mensen die de buurt veertig jaar geleden al even gevreesd maakten.
De zaak blijkt veel gecompliceerder dan de politie aanvankelijk had gedacht. Daarbij moet Houter ook nog eens laveren tussen zijn blunderende collega en een Officier van Justitie met een reputatie (?ze tovert ze allemaal de bak in?). Uiteindelijk voert het onderzoek hem naar Suriname.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
15 maart 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Rainbow bv
ISBN
9789058314963 , 9789041762818 , 9789058316349
Advertentie

Hebban recensie

Geforceerd literaire Thriller

door Kaj Peters op 29-06-2009

Veel recensenten hebben in de loop der tijd een hekel gekregen aan het stempel literaire thriller die op boeken wordt geplakt om kwaliteit te suggereren. Ook ik behoor daartoe. In veel gevallen is het niet meer dan een loze marketingkreet om meer exemplaren te kunnen verkopen. Ook op de voorkant van De zwarte lady MacBeth wordt de lezer een literaire ervaring beloofd. Kan R.C. De Zeeuw dit...

Lezersrecensies (1)

Ik, Jan Hout, hoofdinspecteur van de regiopolitie, verklaart het volgende..;

door: hugo van der wildt 1 like
Zoals altijd begon het proces-verbaal zo, als ook het boek. Een dode in een winkel. Geen getuigen. Wat is er gebeurd? Na lang zoeken en puzzelen komt het onderzoek in Suriname. Leest vlot en is redelijk goed opgebouwd naar het einde toe.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic