Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

11
februari 2020
om 08:00

Boekbericht: ‘Als je de stilte ziet’ van Thomas Verbogt

3 reacties

Eind februari verschijnt Als je de stilte ziet van Thomas Verbogt. Een grote roman over liefde en onvermogen. 

Over het boek
Alles begon pas toen Sander bij ons kwam wonen, ook het begin van een nieuw leven. Ik was trots op zijn aanwezigheid. Op school zei ik dat hij mijn pleegbroer was. Dat woord kwam van mijn moeder, ik kende het niet, ik kende ook niemand met een pleegbroer of -zus. Af en toe zei ik Pleeg tegen Sander, wat hij leuk vond, Marleen belachelijk. Hij schreef het zelfs een keer onder een briefje dat hij voor me had klaargelegd: 'Ik doe de boodschappen wel! Pleeg.' 

De hoofdpersoon in de nieuwe roman van Thomas Verbogt wil graag een verbond vormen met Sander, zijn pleegbroer, maar dat lukt niet. Er staat iets in de weg - iets wat hij niet kan duiden, maar wat hem een leven lang achtervolgt. Wanneer hij afscheid neemt van zijn ouderlijk huis en daarmee ongewild ook zijn grote liefde uit het oog verliest, begint hij aan de zoektocht naar zijn eigen leven. Die zoektocht is onlosmakelijk verbonden met het geheim dat tussen Sander en hem in stond. Als je de stilte ziet is een diep ontroerende roman over verlangen, vluchtigheid en betekenis geven aan het leven. 

Over de auteur
Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans Perfecte stilte en Kleur van gelukAls de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, de longlist van de ECI Literatuurprijs en op de shortlist van de Boekhandelsprijs. 

Als je de stilte ziet van Thomas Verbogt verschijnt op 24 februari a.s. bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Lees hier de recensies die we schreven over Olifant van zeep (****) en Hoe alles moest beginnen (****). 

Komt de nieuwe Thomas Verbogt op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.    Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2540 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: ‘Als je de stilte ziet’ van Thomas Verbogt

Gerelateerd

Over

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bek...