Heerlijk begin van deze bucketlistblunders- trilogie (3.5*)

A van Steeg 31 oktober 2024
Op glad ijs is het eerste boek in De bucketlistblunders trilogie geschreven door Angelique Haak. Veel lezers zullen haar kennen van haar thrillers, maar Haak laat zien dat ze van vele markten thuis is. Weet ze de lezer opnieuw te laten genieten van een heerlijke feelgood waar Saar besluit om de uitdagingen aan te gaan in het leven?

Saar heeft een relatie met Laurens die ook nog eens een collega is van het advocatenkantoor waar ze werken. Als hij haar op oudjaarsavond verteld niet verder te willen, stort haar wereld in. Wat zo’n saai leven heeft Saar toch niet? En wat is er mis met het prachtige Putten waar haar ouders wonen. Als ook nog eens haar beste vriendin een jaar naar Amerika vertrekt, is al haar vastigheid onder haar voeten weg. Als plan bedenkt ze om van saaie Saar super Saar te worden en zal ze elke maand een andere bucket van haar lijst uitvoeren. Wedden dat Laurens haar dan terug wil?

Haak schreef eerder al in het feelgoodgenre Bon Bini bruiloft wat ook een heerlijke serie was. Dit keer heeft ze gekozen voor Saar die nogal onhandig kan zijn en niet heel goed weet wat ze echt wilt in haar leven, behalve een relatie met Laurens. Maar als ze de buckets gaat uitvoeren, blijkt dat ook hier haar onhandige kant de boventoon voert. Maar Laurens is toch haar doel om terug te krijgen.

Op glad ijs is het begin geworden van een leuke serie waarin nog veel gebeuren kan met Saar. Want stiekem zal de lezer de richting van het verhaal wel kunnen vermoeden, maar ik ben benieuwd hoe deze weg zal gaan verlopen. De personages zijn goed gekozen en de setting ook. Dat ons prachtige dorp Putten een klein rolletje heeft maakt het extra bijzonder voor mij. Ik heb genoten van de vlotte schrijfstijl en ga heel binnenkort Alle remmen los en New York, New York lezen. Zo benieuwd naar de weg die Saar verder gaat bewandelen.

Wie op zoek is naar een leuk tussendoortje zou dit boek en ik denk de hele trilogie waarderen. Haak heeft een leuke schrijfstijl waardoor je lekker door het verhaal gaat. Omdat het een novelle betreft, heb je het e-book zo gelezen. Heerlijk voor een avondje op de bank of gewoon een lekker leesmomentje op de dag. Ik geef Op glad ijs graag 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg