Advertentie

Marina, journaliste van het blad Press, is met haar verloofde Grant, zoon van presidentskandidaat James Ellis, op vakantie in Parijs.
Annabel wacht in hun appartement in Genève op de komst van haar man Matthew, investeringsbankier van het Zwitserse Swiss United, die onderweg naar huis is.
Deze twee ogenschijnlijk gewone gebeurtenissen vormen de start van een thriller met de obscure financiële wereld als thema.

Marina wordt door haar redacteur Duncan gebeld met een opdracht: "haal even een USB-stick op" Dit heeft te maken met een mogelijke doorbraak in een zaak die hen al jaren bezig houdt. Heeft zwendelaar Morty Reiss echt zelfmoord gepleegd of leeft hij ergens luxueus van, via een piramidespel, verduisterde miljoenen? Komen ze door deze informatie op zijn spoor en zijn de miljoenen te traceren? De mol heeft nog meer informatie over andere duistere financiële zaken die onder de dekmantel moeten blijven. Het ophalen van de USB-stick is simpel, maar haar opdrachtgever, Duncan, die contact had met de mol, is dood in zijn huis gevonden. Toeval of bevat deze data explosief materiaal en moet Marina in New York op onderzoek gaan en hulp zoeken? Duncan bleek voor meer mensen een interessant persoon te zijn, zo ondervindt Marina al snel en ze contact een collega met IT kennis om verder te komen met haar onderzoek, waarbij ze niet alleen op geheimen stuit, maar ook vrijwel iedereen moet wantrouwen.

Het vliegtuig met Matthew aan boord verdwijnt in de Alpen. Annabel twijfelt aan een ongeluk en aan alles. Was het wel haar man aan boord van een privéjet van een onbekende vrouw, die uit Londen kwam, terwijl zij niet beter weet dan dat hij in Zürich zou zijn. Agenten van FedPol die met het nieuws komen en het onderzoek leiden vindt zij ook niet erg betrouwbaar. Hun onderzoek kent dubieuze feiten. Ook Swiss United lijkt een dubbelspel te spelen. Haar vriend Julian is de enige hulp. Hoewel, ook hiervoor wordt zij gewaarschuwd.
Via Zoé, assistente van Matthew, krijgt zij gevoelige informatie over illegale geldstromen. Een vlucht naar Londen en daarna verder, moet haar onderzoek verder helpen.

Het aantal geheimen wordt groter dan beide vrouwen kunnen bevatten en ze kunnen niemand meer echt vertrouwen. Velen blijken niet te zijn van wie je denkt dat ze zijn. Langzaam maar zeker vloeien de onderzoeken van Marina en Annabel in elkaar over en leiden, mede door invloeden van buitenaf, tot een verrassend einde.

Een boeiende thriller met het hoofdstuk om hoofdstuk wisselend verhaal, de perceptie en gebeurtenissen van en rond de hoofdpersonen Marina en Annabel.
Door de ogen van journalistiek en personages in het financiële wereldje zelf krijgt de lezer een diep inkijkje in de wereld van offshore banking: geheime bankrekeningen en biljoenen aan weggestopt geld weggesluisd naar schaduwrekeningen. De wereld van de grote vermogens, belastingontduiking, invloed en macht. Daar waar het beschermen van die geheimen alles lijkt te rechtvaardigen en zelfs moord niet uit de weg gegaan wordt als oplossingen voor een probleem.
Een thriller die duistere kanten van de machinatie en fascinatie van geld blootlegt. En alles in een setting van de Jetset, luxe en veel landen en steden die een rol spelen.

Reacties op: Duistere praktijken

327
De vrouw van de bankier - Cristina Alger
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners