How to stop time - Matt Haig

AliciaMegan AliciaMegan
2 mrt 2022

1*/5*

Soms koop je een boek in een opwelling, iets waar je later achter komt dat je dat eigenlijk helemaal niet had moeten doen. Zo ook mijn ervaring met dit boek.

De auteur wilde naar mijn idee enorm veel vertellen, terwijl het boek eigenlijk maar net meer dan 300 pagina's besloeg. En dat terwijl een echt 'verhaal' leek te ontbreken. Het idee van het boek was interessant, maar er had zoveel meer mee gedaan kunnen worden. De personages waren te oppervlakkig, waardoor ik er naar mijn idee geen band mee had en ook niet mee kon ontwikkelen. Geen enkel personage naast de hoofdpersoon werd enigszins uitgewerkt, terwijl de hoofdpersoon in een tijd van 400 jaar geen enkele ontwikkeling door leek te hebben gemaakt. Daarnaast waren er ook veel tijdsprongen. Aan de ene kant waren deze interessant, maar tegelijkertijd zorgden ze er ook voor dat de tempo uit het verhaal werd gehaald en dat ik als lezer werd gedistancieerd van het boek.

Diepte ontbrak in het boek, waardoor het gewoon jammer genoeg niets voor mij was.

Meer recensies van AliciaMegan